bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Izklaides stūrītis
13
0
topic
Neticami.
GoblinX
VIP
Jančukiņš
301 atbildes forumā
Online: 32d 17h 58m
Redzēts 2022. gada 05. septembrī, 22:52
Pievienots, 2020. gada 21. martā, 16:11

Labdien, šodiena ir īpaša diena ar to, ka šodien aprit tieši gads kopš es esmu šī MTA servera īpašnieks. Jautāsiet, kāda vispār ir sajūta vadot? Sajūta ir diezgan forša, jo esmu ļoti daudz iemācījies praktiski darboties, esmu attīstījis dažādas spējas (komunikācija/programmēšana/grafiskie elementi). Bet šajos virzienos neiztikt bez riskiem un atbildības. Atbildība komunikācijā ir diezgan svarīga, jo rodas dažiem jauniem spēlētājiem pirmais iespaids gan par mani, gan par serveri. Es neslēpšu esmu šajā laikā ļoti daudz nesmuki runājis un attiecies pret spēlētājiem kā nevajadzētu. Atvainojos, bet ir saprotams, ka ja nebūtu es toreiz pirms gada pieņēmis iepriekšējā īpašnieka piedāvājumu vadīt, nebūtu zināms kas vispār būtu noticis ar MTA serveri, iespējams, būtu aizvērts vai iedots vadīt kādam 10 gadīgajam, kurš gan sabojātu projektam reputāciju, gan aizbaidītu spēlētājus. Domāju šī rīcība ir augstu novērtējama.

Es brīžiem atceros tās dienas, kad biju pavisam jauniņš šeit aptuveni 3-4gadus atpakaļ, visiem zināmais Michael Tomton. Datorā pat ir saglabājušies SSi ar tām dienām, pat pašam uz doto brīdi neticas, ka esmu tik augstu uzkāpis no low līmeņa. Rodas jautājums kā? Došu atbildi uz šo jautājumu elementāru, divos vārdos sakot atbildība un mērķtiecība. Kad saņemu GameMaster amatu, man bija mērķis pārspēt dažus esošos GameMasterus, kuri arī tika pieņemti ar mani vienā reizē. Serverī pavadīju aptuveni ap 13-15 stundām dienā un arī jā krāju reportus un tajā laikā @RuleMkaZ biju jau apdzinis report ziņā. Man bija stimuls palīdzēt spēlētājiem, iespējams pašu RolePlay neizpratu uz to brīdi, bet darīju ko varēju, kā to dara arī pašlaik daži sāku ar terminu skaidrojumu jaunajiem spēlētājiem, beidzot ar /me un /do komandu pielietojumu.

Bija pat brīdis, kad iepriekšējais īpašnieks piedāvāja atvērt jaunu serveri un paslēpties zem citiem lietotājvārdiem, lai neatpazītu. Arcane.lv bija teikšu vēlviens mans projekts, kur no jaunākā administrātora uzkapu līdz galvenajam administrātoram, tīri deļ aktivitātes un atbildības. Ar laiku, īpašniekam dodoties dzīvē atkal serveris tika nomests viens, lai stāv ar esošo situāciju, kas tur bija. Satikos vasarā ar īpašnieku, viņš man izstāstīja visus iecerētos plānus, bet teikšu godīgi tā bija tukša runāšana, tajā dienā viņš satikās ar mani un saprata, ka esmu tīri sakarīgs jaunietis un uzticēja visas server pieejas (ftp/db). Tas bija brīdis, kad MTA.KICK.LV vadīja @Shockins un pēc tam @RealG, bet nu nesekmīgi viņiem tas izdevās projekts bija zaudējis jau reputāciju ar tiem entajiem statu restartiem.

Šajā gadā teikšu tā, ir izdarīts tiešām diezgan daudz ir salaboji, iespējams, visi esošie un zināmie naudas bugi, kuri iepriekšējā īpašnieka laikā bija. Visi zina, kāds bija iepriekšējais īpašnieks slikti neteiksim, bet tā bija, ka alkohols darīja savu, kas būtiski traucēja uzturēt aktivītāti server un vairāk pievērsties server tehniskai pusei, lai salabotu naudas bugus un tā tālāk. Nākot man pie īpašnieka amata mans mērķis bija iegūt daudz spēlētājus un salabot visus bugus, lai nebūtu jātaisa tie daudzie statu restarti ik pēc 2-3nedēļām, kuri ļoti spēlētājiem nepatika un sāka pazust no servera spēletāji.

Iespējams, dažiem nav interesanti, bet bez statu restartiem novadīju iepriekšējo sezonu septiņus mēnešus, kas manuprāt ar sabojātu reputāciju projektam bija daudz. Spēlētāju daudzums bija tiešām diezgan liels visus septiņus mēnešus, bet bija problēma, nebija salaboti dažādi jauni naudas bugi, bet ar laiku tos salabojām. Tika ļoti daudz sabugota nauda un izmētāta pa visu mapi, laikam ejot es uzrakstīju @biistamais, lai izveido priekš manis komandu, kur es varu redzēt visu naudu, kura ir nomesta uz zemes neatkarīgi interjerā vai nē, nācās pat samaksā, jo bija ļoti aizņemts ar citu projektu.

Uz doto brīdi mans mērķis ir novadīt serveri līdz beigs elpot, grūti pateikt kad tas būs, domāju ka vēl tik ātri nebūs, atgādināšu ka pēc statu restarta esam atvērti jau piecus mēnešus un ir salaboti visi zināmie naudas bugi, bet gan jau ir kāds naudas bugs kurš netiek teikts, bet to ļoti labi var redzēt, jo spēlētāji teikšu vismaz bugotāji nav gudri, uzbugo naudu un ieliek visu bankas kontā, kas uzreiz parāda, ka nav kaut kas tīrs. Bans ir viens veids, kā uzzināt bugu, jo spēlētājs vēlas spēlēt, tas nozīmē ka bugs vien ir jāizstāsta un tas tiek salabots.  Nesen esošais bugs ar forsējumiem un lombarda NPC, kur spēlētāji izdomājuši bija diezgan gudri un es pat nebūtu aizdomājies vai pamanījis, ja spēlētāji neliktu tos forsējumus savās mašīnās, kas uzreiz radīja jautājumus, kur un kā savā mašīnā dabūjuši ir 10 sporta motorus, kuri maksāja viens pie 36tūkstošiem un vēl 10 transmisijas, kuras arī nemaksā lēti. Tika uzķerti bugotāji un sodīti, tika viss atņemts. Pirms bugojiet padomājiet par sekām vai ir to vērts sabojāt gan sev reputāciju, gan citiem spēlētājiem spēlēšanu.

Kā jau minēju, mans mērķis ir novadīt serveri līdz galam, tad veiksim statu restartu, lai atsvaidzinātu visus profilus. Pēc statu restarta principā paliks viss esošais vienīgi, kas tiks mainīts tie iespējams būs automodi, vēl nav izlemts vai būs bez modiem vai ar modloaderi. Es uzskatu, ka būtu jānoņem auto modi un pamēģināt vienu sezonu nospēlēt bez modiem, kas būtu diezgan forši, zinot ka bez modiem var uzlikt vizuālos tuningus un tie nebugojas. Varēs uzlikt arī paintjobus vai custom paintjobus, kurus spēlētāji paši varēs veidot, kas atkal attīstīs spēlētāju spēju rīkoties ar dažādām papilprogrammām ne tikai MTA. Un pats galvenais mērķis ar auto modu noņemšanu ir lagi, kuri rodas gan nākot server, gan brīdī kad tiek restartētas automašīnas veikalos, tāpēc brīžiem spēle ieķeras.

Visiem tagad ir aktuāls temats, blakusprojektā parādijusies dzīvība, ko es par to domāju? Manas domas ir pavisam elementāras, es neskatos uz citiem projektiem man īsti tas neinteresē, ja tas neietemē manu darbību, uz doto brīdi spēlētāju skaits mums samazinājies diezko nav, tas nozīmē ka mākam sadarboties ar blakusprojektu un netiek tas reklamēts. Es neko nesaku, ļauju arī citiem projektiem papriecāties ar spēlētāju skaitu esmu pret šo lieto pozitīvs, bet kad sāk jau reklamēt citus, jebkādā veidā ddosot vai saukt prom spēlētājus, tad par blakusprojektus jau parādās negatīvs iespaids.

Pa lielam šis ir neliels apkopojums par manu pieredzi šī gada ietvaros un par turpmākajiem plāniem. Tuvāk visam tiks viss ziņots dažādos jaunumos. Galvenais ir nepadoties un doties uz savu ieplānoto mērķi, kurš katram ir savs. Atceraties, izturies pret spēlētājiem tā kā tu gribētu, lai viņi izturas pret tevi. Par visu savu pieredzi un emocijām es varu vēl sarakstīt, jo patiešām ir ļoti daudz ko stāstīt. Kā arī nākošā intervija tiks veidota tieši ar mani, kur atkal uzzināsiet ko jaunu. Vēlos pateikt paldies visais savai administrācijai, kura nepamet mani un palīdz gan man, gan spēlētājiem. Bet spēlētāji nepaliks bez paldies, Jūs esat labākie, teikšu kā ir lepojos ar Jums. Un teikšu atklāti, man nebija grūti uzrakstīt šos tūkstots vārdus, šo visu var aprakstīt arī vēl vairāk vārdos, bet sīkāk varat man rakstīt privāti. Saprotu ir daudz kļūdu, bet tas nav galvenais, galvenais ir saprast teksta mērķi.

 

SNAKE
Lojālais lietotājs
MethodMen
518 atbildes forumā
Online: 24d 20h 19m
Redzēts 2023. gada 26. martā, 11:47
Pievienots, 2020. gada 21. martā, 16:24
0
post

Godīgi sakot , esmu priecīgs ka īpašnieks esi tu un es tevi apsveicu , jo esi tas kam tiešam uztrauc servera stāvoklis un tiešam kautko dari . Neizteikšos skaļi , bet tu savus solijumus pildi atsķirībā no kāda cita īpāsnieka , kura niku neteikšu lai neaizvainotu , bet ganjau viņš ja lasa apzinās to visu . MTA.KICK.LV labāku īpašnieku par tevi neatradīs ,  tas jau ir skaidri redzams ;) Tā turi .

 

Ricins
Lasa tēmu
Lojālais lietotājs
Seržants
Mafia
Ričiņš
1783 atbildes forumā
Online: 125d 12h 51m
Redzēts pirms 29 minūtēm
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 21. martā, 16:29
0
post

Apsveicu tevi!!!!! Piekrītu Snake! Tu esi šī servera labākais un centies to uzsturēt. Man prieks liels par tevi un kad visi ir apmierināti. Novēlu tev šitā turpināt!!


Skrevele
Lietotājs
223 atbildes forumā
Online: 36d 8h 18m
Redzēts Vakar, 18:03
Pievienots, 2020. gada 21. martā, 16:29
0
post

Respekts Goblinam, kā arī apsveicu! 

Pēdējo reizi rediģēja Skrevele, 2020. gada 21. martā, 16:30.

Kiwix
Bijušais administrators
@pump_upp - best crypto p...
257 atbildes forumā
Online: 23d 0h 5m
Redzēts 2023. gada 13. decembrī, 17:46
Pievienots, 2020. gada 21. martā, 16:35
0
post

Atceros Micheal Tomton, kad es pieteicos uz mehāniķa spējām nokopēju tieši tavu pieteikumu un nedaudz piedomāju klāt.(Mani paņema tad)

Gozmit
VIP
Bijušais foruma moderators
#soberAF
445 atbildes forumā
Online: 37d 22h 39m
Redzēts 26. martā, 14:54
Pievienots, 2020. gada 21. martā, 16:38
0
post

neticami gan

 

te nekā nav

shockins
Lojālais lietotājs
90 atbildes forumā
Online: 9d 6h 2m
Redzēts 11. martā, 20:57
Pievienots, 2020. gada 21. martā, 16:49
0
post

kad MTA.KICK.LV vadīja @Shockins un pēc tam @RealG, bet nu nesekmīgi viņiem tas izdevās projekts bija zaudējis jau reputāciju ar tiem entajiem statu restartiem.

Nevēlos veidot liekus konfilktus vai jebkādīgi Tevi aizskart, bet - servera vadīšanas pienākumos neietilpst vienkārši serverī uzturēt tautu. Serveris nav ideāls, šobrīd atsāku spēlet un jau pa nepilnām divām dienām par serveri ir radies nepatīkams priekšstats. Serverī gamemasteri nepilda savus pienākumus, gamemasteri izmanto vienkārši /jail komandu pēc ātrākās iespējas. Bija divi gadījumi jau, kad nācas gaidīt, lai apmāca spēletāju - vai tas tika darīts? Nē. Tev derētu piestrādāt pie servera atmosfēras, tas, ka serverī nav statu restartu neapzīmē servera labumu. Serverī ir pamatīgi milzīgs pārsvars pār nonrp un rp. Visiem ir velme kaifot no tā, ka viņiem ir iespēja pabraukāties ar smukāko pēc izskata mašīnu un pēc trieciena iespļaut OOC čatā - maksā. Tev ir nozares, kurās ir jāpatrenējas. Un atgriežoties pie citāta, kuru es ievietoju: manā vadīšanas laikā restarts bija pāreja no iepriekšēja īpašnieka vadīšanas laikiem. Nesanāca izveidot pilnvērtīgu projektu tikai tāpēc, ka reputācija jau bija zaudētā KMP un citu indivīdu vadīšanas dēļ. Ja Tu šo uztver aizskaroši, droši vari mani banot nost. Un ja Jūs nepiekrītat un spiežat dislike, es Jūs saprotu. Pats neesmu labāks, es labāk izvēlos pabraukāties ar kādu jaudīgu mašīnu un pakacināt mentus. Bet tomēr, kad es izdomāju tā izdarīt - manus transportlīdzekļus izdzēsa. Un rodas jautājums, kāpēc to nevar izdarīt ar citiem spēletājiem? Atsēdēt serverī ~300 stundas, un braukāties ar kaut kādu Aventdoru nav koši, un te ganjau ir arī neliela niance. Es esmu pārliecināts, ka tiem spēletājiem, kam ir te visvairāk stundu, visvairāk mašīnu, ir arī /history jātin uz leju. Paldies par uzmanību, bet šo nevar nosaukt par neticamo. 

esketit.
Bijušais foruma moderators
Bredux
106 atbildes forumā
Online: 18d 15h 57m
Redzēts 2023. gada 14. decembrī, 20:27
Pievienots, 2020. gada 21. martā, 23:28
0
post

Piekrītu @Shockina visam teiktajam. Jāpiestrādā nedaudz pie servera un gan pie RP Skolotājiem. Bet malacis, neko citu nevaru pateikt. Apsveicu ar gadiņu.

Lietotāji skatās šo tēmu: 0