bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Informācija & paraugi
36
0
topic
NELEGĀLĀS FRAKCIJAS IZVEIDES CEĻVEDIS
hoodsta
Bijušais administrators
303 atbildes forumā
Online: 41d 11h 50m
Redzēts 27. februārī, 18:53
Pievienots, 2021. gada 25. oktobrī, 19:19

NELEGĀLĀS FRAKCIJAS IZVEIDES CEĻVEDIS

Šī tēma paredzēta lai palīdzētu servera spēlētājiem izveidot savu nelegālo organizāciju pareizi.

1-2 CILVĒKI NAV FRAKCIJA

Ja tu ar savu labāko draugu gribi taisīt frakciju, bet jūs esat tikai divi, nedari to. Taisi tēla stāstu vai pievienojies kādai jau no esošajām frakcijām, kas ir serverī. Divi cilvēki netiks uzskatīta kā pilnvērtīga frakcija.

TĒMAS IZVEIDE

Veidojot frakcijas tēmu nav nepieciešams kaut ko fantazēt un domāt izdomātu stāstu par jūsu tēla iesaistīšanos nelegālajā dzīvē, nē. Visvienkāršākais veids ir aprakstīt savas specifiskās frakcijas vēsturi un nodarbošanos, ar to nevar nošaut greizi. Tēma var sastāvēt arī no kā radoša, ziņu raksta internetā, intervijas dialoga vai bilžu kolāžas. Galvenais lai tēma atbilst frakcijas iekš spēles attēlojumam, nav zagta un izskatas pārdomāta.

KĀDU TIPA NELEGĀLO ORGANIZĀCIJU VEIDOT?

Domājot kādu nelegālo organizāciju veidot vajadzētu paturēt galvā, ka Los Santos ir veidots vadoties pēc Los Andželosas. Serveris strikti neparedz, ka nedrīkst veidot frakcijas, kas nepastāv iekš LA, bet tas ko vajadzētu no šī saprast ir tas, ka visbiežākās un izplatītākās organizācijas būtu ielu bandas, organizētās noziedzības grupējumi, baikeru klubi u.c. Reālas organizācijas, kas pastāv īstajā dzīvē un ir iespējāms pareizi attēlot iekš spēles. 

Izveidojot kaut kādu lauķu, bomžu vai citu netipiska veida grupējumu jūs stipri ierobežojat savas izaugsmes iespējas kā frakcijai kopumā. Protams, kreativitāte tiek novērtēta pāri visam, bet specifiska tipa frakcijas ir jāmāk pareizi attēlot, lai sanāktu kaut kas jēdzīgs.

BIEŽĀKIE FRAKCIJU TIPI

• IELU BANDA (Street Gangs)

• ORGANIZĒTĀS NOZIEDZĪBAS GRUPĒJUMS (Organized Crime Groups)

• MOTOCIKLU KLUBS/BANDA (Motorcycle Clubs)

• NARKOTIKU IZPLATĪŠANAS RINGS (Drug Trafficking Organizations)

IELU BANDAS

Esi nolēmis veidot ielu bandu? Perfekti, par to arī atradīsi visvairāk pieejamo informāciju iekš kopienas. KICK ir pašiem savs nelegālo frakciju discord serveris, kur atradīsi daudz noderīgu informāciju par bandām, par to kādu tēlu veidot, slengu, idejām u.c. https://discord.gg/WbDQstpEQQ

TĀLĀKIE IELU BANDU TIPI

afro-amerikāņu (vairumā) (crip, hoover, blood, brim, piru bandas);

meksikāņu/hispanic (vairumā) (sureno, norteno, maravilla);

aziātu (asian boyz, wah ching);

baltie/skinheadi (public enemy number 1, u.c).

Jaunam spēlētājam visa šī informācija vienlaicīgi varbūt var šķist mulsinoša. Mans padoms veidojot bandu ir atvērt šo mājaslapu un izvēlēties kādu no Los Andželosā eksistējošajām bandām. Pēctam tālāk attiecīgi vari atrast šo bandu google, ievākt visu sev nepieciešamo informāciju un izveidot interesantu un veiksmīgu frakciju.

J: KĀDA LOMUSPĒLE MANI SAGAIDA ŠĪ TIPA FRAKCIJĀ?

A: Bandas attēlo ciešās attiecības vienam ar otru uz bloka. Jūsu noteiktajā teritorijā, jūsu mazajā pasaulē. Ielu bandu lomuspēle galvenokārt sastāv no hood rp, parādot ikdienišķu sava tēla dzīvi iekš ghetto.

 
GANGSTERU DZĪVESSTILS & IKDIENA

ORGANIZĒTĀS NOZIEDZĪBAS GRUPĒJUMI (ONG)

Organizētās noziedzības grupējumi, parastā valodā, mafijas. Diezgan sarežģīta lomuspēle, ja gribi to attēlot pareizi iekš spēles. Bet darot pareizi, tas var izvērties pat ĻOTI interesanti.  

ORGANIZĒTĀS NOZIEDZĪBAS GRUPĒJUMU TIPI/PIEMĒRI

Ja esi nolēmis veidot šī tipa frakciju, pirmais jautājums. Kādas tautības grupējums tas ir? Organizētās noziedzības grupējumi visbiežāk ir vienas konkrētas tautības. Piemēram, Itāļ-Amerikāņu mafija, Īru mafija vai krievu ONG, aziātu ONG, serbu vai izraēliešu ONG u.c. Bet tāpat vienmēr tā ir vienas noteiktas tautības/izcelsmes grupa. Katrai tautai ir savas tradīcijas, slengs un specifiskās lietas, kas jāiemācas to izvēloties attēlot. Veidojot ONG mans galvenais ieteikums ir nesasteigt frakcijas attīstību. Sākumā to izveidojiet kā kaut ko mazu, kas specializējas uz vienu lietu, piemēram, auto zagšana, narkotiku pārdošana un pēctam pakāpeniski varat atzaroties tālāk dažādās sfērās.

J: KĀDA LOMUSPĒLE MANI SAGAIDA ŠĪ TIPA FRAKCIJĀ?

A: Organizētās Noziedzības Grupējumi ir strukturēti, katram ir sava pakāpe, vieta un loma iekš frakcijas. Viņi veic plašu klāstu noziegumus, tikai lai iegūtu naudu. Piemēram, kredītkaršu noziegumus, scamus internetā un arī dzīvē, mašīnu zādzības, māju un cilvēku laupīšanas, pārdod narkotikas un apgādā ielu bandas pilsētā, pārdod ieročus, veido legālus biznesus (ēstuves, bārus, klubus, veikalus, garāžas, u.c) pēctam caur kuriem arī atmazgā naudu. Ar savu tēlu iekš frakcijas vari savienot legālo, nelegālo biznesu un pakāpeniski attīstīties mēģinot tikt Los Santos noziedzības un naudas aprites smailē.

MOTOCIKLU KLUBI

Ja negribi attēlot naudas kāru stulbu tīni no ielu bandas vai organizētu itāļu mobsteri, varbūt tas ir pieaudzis, naudas kārs džeks ar moci un bārdu? Man šķiet, ka motociklu klubi ir ļoti nenovērtēts nelegālās frakcijas tips, jo tie tiešām var izveidot labu atmosfēru iekš servera. Ja vēlies attēlot to pareizi, šeit ir smalka pamācība angļu valodā tieši par motociklu bandām.

J: KĀDA LOMUSPĒLE MANI SAGAIDA ŠĪ TIPA FRAKCIJĀ?

A: Viņu dzīvesveids pēdējo gadu laikā ir palicis ļoti naudas orientēts. Lai gan brālības kods tepat vien ir palicis, daudzi klubi visu savu fokusu ir pārlikuši uz naudu. Galvenais saglabāt konstantu naudas plūsmu. 

Baikeri protams ir motociklu entuziasti un aizraujas ar moča braukšanu. Klubs vienmēr tiek likts pirmajā vietā, pāri visam, pat tavai sievai un bērniem. Viņi ir aktīvi iesaistīti moču izbraucienos, pasākumos, bārbekjū, ballītēs utt. Kopumā tas ir jautrs laiks, par to šie klubi ir. Narkotikas, mazās, moči un ballītes. Bet no otras puses, klubā ir arī biedri, kas veic nelegālas operācijas. Viņi varbūt peļņas nolūkos vada narkotikas un ieročus caur klubu, un naudas atmazgāšanas ceļā diskrēti iekasē peļņu kluba kasē.

NARKOTIKU IZPLATĪŠANAS RINGI

Veidojot narkotiku izplatīšanas ringu tava frakcijā var būt dažādas rases un vecuma personāži, galvenais lai viss ir loģiski. Kā jau nosaukums pasaka, lielākā uzmanība šajā frakcijā tiek vērsta uz narkotikām. Tas nozīmē, ka FMT no jums sagaidīs pareizu un interesantu lomuspēli ap narkotikām un to izplatīšanu. Šis frakcijas tips ir vienkāršs, jo nav nepieciešams zināt par bandu vai organizētās noziedzības struktūru un iekšējo darbību, tava tēla mērķis visticamāk ir nopelnīt žūksni $$$.

J: KĀDA LOMUSPĒLE MANI SAGAIDA ŠĪ TIPA FRAKCIJĀ?

A: Pārdod, pārdod, pārdod narkotikas un iekasē to čeku. Pa vidu attēlo kā tavs tēls uzsēžas uz narkotikām, ko pats pārdod. Veido saites un klientus pa visu Los Santos un uzrāpies uz piramīdas augšu, visas iespējas. Tava lomuspēle ap narkotikām būs tik interesanta, cik Tu pats viņu interesantu gribēsi priekš sevis izveidot.

PADOMI VEIKSMĪGAI FRAKCIJAI

DOMĀ ILGTERMIŅĀ

Frakcijai ir jābūt kaut kam, kas konstanti, visu laiku attīstas. Lai tā visu laiku aug par kaut ko citu un labāku, nekā tā bija sākumā. Uzlikt lielus mērķus jau pašā sākumā nav nekas slikts, tad vismaz tev ir pēc kā visu laiku tiekties.

VEIDO AKTIVITĀTES SAVIEM BIEDRIEM

Taviem biedriem vajag kaut ko, ko darīt. Lai gan katrs spēlētājs pats ir atbildīgs par savu lomu spēli un kā to veido, ne visi ir pietiekami zinoši lai izdomātu ko visu laiku darīt. Tev, kā frakcijas līderim vajadzētu rādīt piemēru saviem biedriem, dot viņiem iespējas un iesaistīt pasīvā lomuspēlē. Ja taviem biedriem Tava lomuspēle liksies interesanta, viņi paši būs motivēti veidot un iesaistīties frakcijas un sevis paša attīstībā. Atceries, tas ka Tu attēlo bandas biedru vai cita veida nelegālu tēlu nenozīmē, ka tavs tēls tāpat dienas beigās nav parasts cilvēks. Tavam tēlam būtu hobiji un aktivitātes. Nošaut un aplaupīt kādu var vienmēr, bet tas ātri paliek garlaicīgi.

ĻAUJ SAVIEM BIEDRIEM PROGRESĒT FRAKCIJĀ

Svarīga lieta kā līderim ir ļaut biedriem frakcijā progresēt pakāpeniski uz augšu. Dot saviem biedriem lepnuma un sasnieguma sajūtu, kad viņi izdara kaut ko nozīmīgu. Dot viņiem kaut ko pēc kā tiekties, rast motivāciju. Uztaisi to par kaut ko lielu, kad tavs biedrs frakcijā tiek paaugstināts uz nākamo ranku un pievērs uzmanību, ja tavi biedri cenšas un dara labas lietas frakcijas labā, uzslavē viņu.

IZDOMĀ KUR IR TAVAS FRAKCIJAS AKTIVITĀTES CENTRS/HOOD

Ielu bandām automātiski pašsaprotami ir tāda vieta kā hūds, bet kā ar pārējo tipu frakcijām? Ja tu atveido Itāļu Mafiju, apsver domu nopirkt restorānu vai sporta zāli. Biedram, kas grib pievienoties tavā frakcijā vajadzētu varēt jūs atrast. Un biedram, kas jau ir tavā frakcijā vajadzētu varēt jūs atrast bez vajadzības iet /f čatā. Mans punkts ir, izveido vietu, kur tava frakcija regulāri uzturas (hot-spotu). Lomu-spēle biežāk pati atnāks pie tevis un tavas frakcijas.

SKRĪNIEM IR LIELA NOZĪME

Turi savu frakcijas tēmu aktīvu, ar regulāriem, jauniem augstas kvalitātes skrīniem. Lielākā daļa no potenciālajiem biedriem no sākuma ieraudzīs frakcijas tēmu un izvēlēsies sev patīkamāko frakciju. Tāpēc pārliecinies, ka frakcijas tēma ir vieta, kur Tu savu frakciju parādi no labākās, nevis sliktākās puses.

OOC ATTIEKSME

Tas, kā Tu reaģē ārpus tēla ir ļoti svarīgi, lai IC situācijas pēkšņi nepārtaptu par OOC situācijam, tikai tapēc, ka Tu vai kāds Tavas frakcijas biedrs jūtas aizvainots. Esot toksisks OOC, Tu tikai noniecini savu lomu spēli. Ir obligāti jāatšķiras raksturam, kāds ir iekš tēla un kāds ir ārpus tā, jo bieži vien var redzēt, ka cilvēki rpojot, gluži vai atdarina sevi pašu, nevis cenšas iejusties savā izveidotajā tēlā. Pie šādām situācijām pārsvarā noved zināšanu trūkums. Tavai frakcijai vajadzētu būt atvērtai lomu spēlei ar jebkuru bandu neatkarīgi no tā, kādas ir tavas domas par viņiem ārpus spēles.

Tēma ar laiku iespējams tiks papildināta ar vēl noderīgu informāciju. Ja radušies kādi jautājumi, vērsies pie šobrīdējiem Nelegālo FMT pārstāvjiem.

 

Pēdējo reizi rediģēja hoodsta, 2021. gada 25. oktobrī, 19:25.
Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 285 ( 1276 skatījumi )
nauriks, LerryS, HowwFR, jameblack, Sn1kers, puteris, gerachnik, Shipe16, Skrevele, klassiks, Krischuks, Edziks, Only1Gitaks, Artix, Sharper, kadzis, sweex, KrazeY_, Jitzie, inciks, Rabarber, StaseHot, Draugs, Valca08, 9Boz, Rabush, trepke, ELSB, 518293182, Yexxe, juppi, Trepe, Savage, paklaxjss, John_Ricote, Fanāts, Akselssss, Slampa200, mocha, Raivis, toms18, Kurts, hoodsta, Danuksss, niks, SlaviQS, BoykaLatvia, LMD, paklaxjsALT, duman, namshud, Jony, RikO, Sprite30, A1, Collins, edza_500, treikals, Sneaky, rackzz‎‎‎, Admiiiks, MarksLV, joberis, Rendiijs, Kn0w, edgars6969, naurz, Vanity, Ricins, Kriksis, T0x1cLV, reintards, raymanins, TheShadowLV, Ekstazijs, aaa34, Negro, Swufy, Biggy, Extazy, 50bulletstrokis, alchemists, Tominsh, KawaiiLoveLY20, Kode, MarkussBrinums, Adrul1s, Venom, Kiwix, kupers, Klipy, kristerslv, #ILLEGAL, Anton Vasily, supermegod, wardix, smokiys, repers, Bosch, haris, zayac, LVnooB, wiii, Odze29, LUĪZE, DriverOG, archaa, Skuppay, dandijs, Leonchiks, Baarnijs, SANLA, KasParNa*uj?, Avatars, Thomas, Liepinshh, Efrehs, RainersK, wolfindark645, Martello, Pukainais, jur, Diego Perez, Atty, Intars, Hyper, Celtnieks, Origo Urla, ivanovs, balenciaga, Bekons, figura, HENNESY, marats, izdirsies, radiojuniors, Ne, 7n4_, Fosiks, pidars, sencis., dansii17, Cryptix, Lauris29, Arhimēds Pitagors, rnand, HandlexY, cjoma, amsterdam, santiz, Dinčaa, kiroji, RaivoKR, amiz, Krisic, samantiina, jurislips, Scrubs, jakana, Tējaaa, Jello, Lihans, Jamal Krapal, Robo, kristaps_hokage, Kristiāns, Will Lawrance, esketit., pagarinatajs, Kazhiks, Sestais, Flexits, jackszz, beglis, Криля, Ekslo, sukamaniramurs, MonopolsS, Saulgreezy, Psychicaut, SeklaisJonits, ČIGĀNS 3310, Ekskluzīvais, silvia, Pinkul, lvgamerke, tomka_c19, Kuzmics, Vilcish, Tropkillaz, Angelis, sluker, charlys, Octavia, Tetris, auns, CarD, Čivrix, Haralds, astr0q, FalkeLV, R4LF1NS, ellchapo, Ryan Gosling, raivorijs, Supreme, wind, Regna, DJ quack, n1k0lajsxd, Tomijs, eidukxx, dzakso, gusis, Kristers, PETER1ZZ, Apple547, Freimis, Sardze, mākonis, UMEH, sippa, Fermeris, NAMEJS, Osmans, Burakz, mopz, girts, Durdulis, Alikkul, HENKONZ, hood trooper, Shrek, Petriks420, samagon4ix, Twizzy, leafyfrost, Zexity, daunars, Traktorists, KreizyK, Strepchy, Chester, rackzz, Norbis, kristers123, Rixhijs, sasa, Varde, Kapracis, Ceikaa, Luwii, Valchhaaa, qtecc1, Kompakts, OpisLV, Tommy, Marcis426, TrustR, Enija, friend of deer, uravnobeshen, niksniklaavss, Guzman , W22D, Skullixzz, Kamars, HAMZA777, Freedy, rihards2005, ricardssb, timaballs, dazex, Redžijs, draiver, disrespectful, annija, yanchux, KMPKING, CiMBo, Assassin, hoodrat, perk., MrLa!pa, dmer777