bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Preses relīzes
5
4
topic
Miera uzturētājs un spēka pakāpes
Bosch
Servera administrators
Frakciju komanda
Veterāns
1009 atbildes forumā
Online: 109d 9h 37m
Redzēts pirms 56 minūtēm
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2021. gada 22. janvārī, 11:51

Image

Ir izplatīts stereotips, mol - ''Miera uzturētājs var šauj tad, kad viņš grib'', pēc principa ''Iedeva ieroci, pīpē jebkuru''. Tas protams tā nav, no vārda - pavisam. Policijas departamentos ir  spēka tabula - ''force continue'' . Tieši priekš vieglākas saprašanas eksistē šī tabula.  Šī tabula māca abās tiesībaizsargājošo iestāžu akadēmijās, tabula ir miera uzturētāja ikdiena, pēc kuras strādā katrs miera uzturētājs. Abos departamenots ir spēka pielietojumam  instrukcija, kā noteikums - tie mūsu štatā nemainās un paliek vienādi, jo abi departamenti strādā vienā pilsētā, štatā un reģionā. Viss sākas un beidzas ar to, ka katram miera uzturētājam obligāti ir jāzin šī tabula, pat ja viņš dodas ārpus štata. Šīs tabulas nemainās, ja mainās tad ļoti minimāli.  Miera uzturētājam mūsu štatā un pilsētā, pēc akadēmijas ir jāzina - 
1) Kā pielietojas spēks
2) Kādos gadījumos pielietojas spēks
3) Kāds spēks pielietojas šādā un tādā situācijā.

Force continue satur sevī 7 līmeņus. 
1) Mutisks kontakts 
Mutisks kontakts savā spēka pakāpē iekļauj tikai komunikāciju, bez pavēlēm, norādēm un apsūdzībām. Cenšoties uzturēt saziņu ar vienu vai vairākām personām.
2) Mutiskas komandas 
Ja miera uzturētājs saprot, ka ir nepieciešams pāriet pie nākamās force continue tabulas līmeņa, viņš pāriet pie mutiskām komandām. Komandas var būt dažādas - doties tur, iedot to, pacelt rokas, apstāties, uzrādīt dokumentu.
3) Fizisks kontakts 
95% gadījumos, ja miera uzturētājs sāk dot mutiskas komandas, pavēles vai pāriet pie trešā līmeņa, pie fiziskā kontakta, tad tas nozīmē, ka miera uzturētājs ir noskaņots uz personas, vai jau aizdomās turamā aizturēšanu. Fizisks kontakts sevī iekļauj tikai kontaktu, kā satveršana, pārvietošana utml. Neiekļauj sevī nekādus fiziskus paņēmienus, kas nepieciešami lai aizturētu aizdomās turamo.
4) Fiziska izolācija
Neskatoties uz to, ka saskaroties ar miera uzturētāju un to momentu, kad viņš cenšas kādu aizturēt, cilvēki lielākoties sāk bļaustīties un teikt vienu un to pašu - ka viņiem ir tiesības. Ja miera uzturētājs ir pārgājis pie 4 līmeņa - fiziskās izolācijas, kas nozīmē jau aizturēšana (roku saslēgšana, roku lauzšanas paņēmiens) tad aizturētajam ir tikai 2 tiesības - tiesības klusēt un tiesības uz advokātu. Šīs tiesības ir ierakstītas valsts un štata konstitūcijā ar vairākiem labojumiem un apakšpunktiem. Neskatoties uz to, Jūsu pilsoņa pienākums ir pakļauties jebkurām miera uzturētāja prasībām, tādēļ ka juridiski un saskaņā ar likumu un konstitūciju, jebkurš policists (miera uzturētājs) - aģents, šerifa palīgs, policijas virsnieks, aģents ir likuma pārstāvis un visas viņa darbības ir diktētas likumā ar - ''nodrošināt likuma izpildi, lai arī ko tas maksātu''. Pat tādā gadījumā, ja Jūs uzskatāt ka miera uzturētāja pavēles ir nelikumīgas, Jūsu pienākums tās ir izpildīt, vismaz priekš tā lai nesabojātu savu stāvokli un Jums netiktu pieliktas liekas apsūdzības bet nākotnē Jūs varēsiet miera uzturētāja rīcību pārsūdzēt tieslietu departamentā. 

Ja Jūs atsakāties pakļauties miera uzturētāja mutiskajām komandām, viņš tās atkārtos vēlreiz, ja Jūs atkārtoti nepakļausieties, tad pret Jums tiks pielietots nevis 3 solis bet jau 4, jo Jūs ignorējāt miera uzturētāja pavēli. Pret Jums tiks pielietoti fiziskā spēka paņēmieni, kurus miera uzturētājs ir iemācījies akadēmijā, nekā smaga tajā nebūs, tikai parasti paņēmieni kas nodarīs Jūsu muskuļiem sāpes, paņēmieni kas ir norādīti uz Jūsu aizturēšanu, lai tā būtu droša un efektīva. 

5) Neletālie ieroči
Pieņemsim, momentā kad miera uzturētājs Jūs ir sācis aizturēt, Jūs izlaužaties ārā no viņa tvēriena, Jūs sākat kaut ko bļaut, vicinoties ar rokām vai sākat skriet prom. Gatavojaties saņemt asaru gāzes ''lādiņu'' acīs, vai stun gun (elektrošoka) šāvienu savā ķermenī. Lielākoties ar asaru gāzi ir pietiekami lai dezorientētu aizdomās turamo un liktu viņam pakļauties bet visi cilvēki ir dažādi un konkrētos gadījumos, piemēram smagā alkohola reibumā vai narkotiku iedarbībā, asaru gāze var nenostrādāt uz aizdomās turamo.

Tādā gadījumā miera uzturētājs var pievienot taser gun (elektrošoku), kas ir visbiežāk pielietojamākais ekipējums, jo lielākoties visi miera uzturētāji ar šādām problēmām saskarās kad ir uz kājām un lai izmantotu kaut ko smagāku (beanbag - skatīt zemāk) nav laika. Elektrošoks atrodas pie ''elektriskā ekipējuma'' saraksta un no sevīm parāda gaiši dzeltenu vai zaļu pistoli uz kura stobra ir uzlikti kārtridži kuri šauj ārā asas adatas kuras ieķerās aizdomās turamā ādā vai drēbes. Efektīvais attālums ir līdz 5 metriem. 
Effekts - Jūs krītat un sākat kratīties, no muskuļos ienākošajiem elektrības izlādes Jūsu muskuļos, bet kā citos gadījumos elektrošoks var arī nenostrādāt uz aptaukojušo cilvēku slāņa, narkomāniem vai alkoholiķiem. 

Tādos gadījumos miera uzturētājs var pielietot beanbag. Beanbag ir bise, kas ir aprīkota ar patronu, kas pēc visiem nosacījumiem nav aprīkota ar šaujampulveri bet gan ar gumijas apdarījumu (vai vienkārši apaļa gumijas lode), kas pie šāviena var no kājām nogāzt lielu, smagu, stipru cilvēku. Ar to šauj pa korpusu, atstājot ļoti lielus un pamanāmus zilumus un nodara ļoti lielas sāpes bet nekā - nāvejoša. 

6) Nāvīgā izvietošana
Tas ir pirmspēdējais solis force continue tabulā, kad miera uzturētājs izvelk ieroci un sāk tēmēt uz Jums. Pēdējais laiks apdomāt savu rīcību un padoties. Cietumsods par nepakļaušanos un pretošanos jebkurā gadījumā ir labāk nekā noķert lodi. Brīdinājuma šāvienus garām vai gaisā negaidiem, tā tas nenotiek. Abos policijas departamenots eksistē instrukcija priekš šaujamieroča pielietojuma. Instrukcijas mērķis ir nodrošināt to, ka ja miera uzturētājs ir pārgājis pie gandrīz pēdējās spēka pakāpes un ir sācis pielietot savu dienesta ieroci, tad instrukcijas galvenais mērķis ir nodrošināt to, ka ar policijas navējošu spēku tiek apturēts agresors, aizdomās turamais. Ja tiek pielietots ierocis tad negaidiet vienu šāvienu bet kā minimums 3, vai sliktākajā gadījumā visu aptveri. Starpcitu, arī transportlīdzeklis skaitās kā nāvējošais ierocis, tādēļ ja miera uzturētājs Jūs cenšas notriekt, tad tas vairs nav labi priekš Jums.

Svarīgi - kontakta tabulu paceļat ne tikai Jūs bet arī miera uzturētājs, kurš ir tiesīgs pacelt šo līmeni un viņš to arī darīs. Jums tika pavēlēts izdarīt kaut ko, bet Jūs sākāt sniegties pēc ieroča - saņemsiet lodi. Sākāt kauties ar miera uzturētāju - saņemsiet ar steku vai elektrošoku. Negaidiet ka ar Jums kausies vienā līmenī, miera uzturētājam ir konstitūcijā noteikts ka viņš ir tiesīgs būt soli priekšā Jums, jebkurā situācijā. 

Miera uzturētāji ir likuma aizstāvji un nodrošina tā izpildi, mēs strādājam pēc viena likuma - ''Jūs vienalga noķers, lai arī ko tas maksās''.Miera uzturētāja pienākums ir pakļauties un pakļaut citus likuma izpildei, ja miera uzturētājs konkrētajā gadījumā nepacels force continue līmeni, viņam var būt smagas problēmas, gan juridiski gan visos citos veidos. Vajadzīgā momentā viņam ir vienkārši jāpielieto pēdējā spēka pakāpe un jāsāk šaut, pat ja viņš pats to negrib. Līdz ar to, ja Jūs apdraudiet miera uzturētāju - viņa dzīvību vai esat tiešs drauds priekš apkārtējiem un esiet spējīgi ar savu rīcību panākt to, ka kāds zaudē dzīvību vai tiek ievainots, miera uzturētājs pāriet pie pēdējās spēka pakāpes.

7)Nāvīgie spēki
Miera uzturētājs pielieto savu dienesta ieroci, kas ir letāls, pielietojot to pret Jums. Viņš sašauj Jūs ar mērķi neitralizēt un nodrošināt to, ka drauds konkrētajā situācijā ir novērsts un ne viņš vai kāds cits netiks apdraudēts, nogalināts vai ievainots. Vēlams neizaicināt miera uzturētāju un pakļauties visām viņa prasībām. Nepadariet situāciju kritisku.

LOS SANTOS ŠERIFA DEPARTAMENTS
ŠERIFA INFORMĀCIJAS BIROJS

Pēdējo reizi rediģēja Bosch, 2021. gada 22. janvārī, 14:19.

Lietotāji skatās šo tēmu: 0