bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Ieteikumi
44
0
topic
RP tests - ieteikums
uravnobeshen
VIP
Bijušais administrators
452 atbildes forumā
Online: 41d 18h 32m
Redzēts Vakar, 13:07
Pievienots, 2020. gada 14. novembrī, 22:34

Šis būs mans pārdomu topiks un arī ieteikums no manas puses. Atbildot uz jautājumu - vai ir iespējams uzlabot RP līmeni serverī? Mana atbilde ir - jā. Iemesls kāpēc spēlētāji nezin lielu daļu noteikumu un pārkāpj tos noteikumus ir acīmredzams - spēlētāji vienkārši tos nezin, jo nav tos lasījuši un izgājuši RP testu, lai apliecinātu to, ka viņi tiešām ir izlasījuši servera noteikumus un ir gatavi uzsākt lomuspēli. Ļoti bieži es serverī sastopos ar tādu situāciju, ka piemēram, spēlētājs pirmo reizi dzird par tādu noteikumu kā Gun Fear, tamdēļ tas bija iemesls, kāpēc tas veikli aizbrauca prom, kad es biju norpojis, ka esmu pielicis stobru tieši pie tā galvas. Vai piemēram, spēlētāji nezin kādi ir limiti zādzībās, kādi limiti ir apkrāpšanā. Un citi, ļoti svarīgi noteikumi, par kuriem daļa spēlētāju pat nav dzirdējuši.

Lai ar šo cīnītos - ir risinājums. Un nē, tas nav uzraugs, kurš apmācīs spēlētāju no A līdz Z, pārskaidros viņam terminus un servera noteikumus, kaut tie ir rakstīti F1 sadaļā vai forumā. Risinājums ir RP tests, un ne tagadējais tests kurš ir jāpilda pēc /forceapp, jo tas tests ir ļoti lēts un viņu var izpildīt jebkurš spēlētājs, kurš pat nav pieskāries servera noteikumiem. Nopietns RP tests, kas sastāv no divām daļām, pirmā daļa - kur ir automātiskais tests, kurš tiek izpildīts, ja ir uzspiests uz pareizajām jautājuma atbildēm.  Un otrā daļa - rakstveida tests, kuru pārbauda servera uzraugs (Un ne kurš katrs, kā fletcher u.t.t lētie uzraugi, bet tāds kurš tiešām varētu uzņemties tādas pārbaudes). Pēc tāda principa jau šobrīd strādā serverī RP tests, ar to ir problēma tāda, ka tas ir pārāk viegls un pārāk īss, tur nav jāpieliek vispār nekādas pūles. Labs piemērs normālam RP testam būtu krievu RP serveris Gambit, un angļu RP serveris LSRP.

Varētu izveidot daudz grūtāku RP testu iekš servera uz tagadējā skripta, bet tad spēlētāji un administrācija sastaptos ar nopietnām problēmām.

1. Servera RP testu nav iespējams padarīt par plašu, laiku prasošu testu kur pie katra jautājuma atbilde prasītu vismaz 2, 3 rindkopas. Šis skripts der tikai tādam testam, kur katram jautājumam uzmet atbildi pa vienam teikumam vai pat pāris vārdiem, kas ir pilnīgs fufels.

2. Tava RP testa aplikācija ir redzama tikai kamēr esi online, tas nozīmē, ka ja izej no servera, visu rakstīto automātiski pazaudē un servera uzraugs to vairs nevar izlasīt, apstiprināt.

3. Serverī var tajā momentā neatrasties neviens uzraugs un rakstītais darbs būs vienkārši pazudis, jo spēlētājs izlogosies, pieteikums uz pārbaudi pazudīs un laiks būs pazaudēts.

RP tests būtu jātaisa uz UCP, kas būtu atverams interneta pārlūkā, (mta.kick.lv/ucp, ucp.kick.lv, vai tam līdzīgi) Tad nevarēs saskarties ar tādām problēmām, kuras ir uzrādītas iepriekš, tad arī RP testu var uztaisīt daudz plašāku un nopietnāku, lai varētu 100% pārliecināties par to, ka spēlētājs ir nopietni pārlasījis un sapratis servera noteikumus.

Ieviešot šādu nopietnu RP testu, serveris var sastapties ar problēmu - zaudēt spēlētājus, jo visiem būs uzspiests RP tests, kurš prasa pievērst uzmanību vairāk par 3 minūtēm (vidējais mta.kick.lv rādītājs, haha) Nu tas būtu risks, 50/50, vainu spēlētāji vienkārši saņemtos, pārlasītu kārtīgi noteikumus un atbildētu uz testa jautājumiem, tiktu ja ne no pirmās, tad no trešās, vai piektās, vai desmitās reizes serverī. Vai arī spēlētājs pārietu uz citu RP projektu. Riskanti ir uzspiest visiem tādu RP testu. Es varu piedāvāt alternatīvu - sākumā obligāti šo RP testu izietu servera uzraugi, šos pieteikumus pārbaudītu, piemēram, tādi kā es. Ja uzraugam ir problēmas ar testa izpildi, vai tas nav pietiekami labi izpildīts, tikai ''pieņemami'', tad attiecīgi uzraugu nepielaiž pie pieteikumu pārbaudīšanas un paliek par average fletcheru, kurš drīkst tikai paņemt reportu lai kādu iztpot laukā no buga. Pēc tam izveidot kādu sistēmu, pēc kuras spēlētājs tiks nosūtīts uz RP testa izpildi, piemēram, ja nedēļā ir saņēmis vairāk par trīs nopietniem ajail.

Šis ir apmēram tikai mans uzmetums, kā uzlabot RP līmeni serverī un kā tas viss kopumā varētu izskatīties. Pirms šādu RP testu varētu realizēt, ir jāizdara daudz izmaiņas gan pašos servera noteikumos, gan arī jāizstrādā tiešām labs RP tests (var ņemt piemēru no tādiem serveriem kā Gambits, LSRP), jāizstrādā sistēma pēc kādas būs uzspiests RP tests (vai visiem uzreiz, vai pa vienam un ar laiku/iemeslu)

...

Tests, ko izpilda un tas aiziet uz otro daļu automātiski, bez uzrauga pārbaudes. 

Vai tev var būt vairāki servera profili?
- Jā, bet tikai viens var būt frakcijā.
- Jā, un abiem obligāti ir jābūt frakcijā.
- Nē, ir aizliegts veidot vairākus spēlētāja profilus.

 

Kas ir METAGAMING?
- Metagaming ir kad nošauj kādu bez iemesla.
- Metagaming nav tāds termins.
- Metagaming ir OOC iegūtas informācijas izmantošana IC.

 

Kā tu uzzinātu kā kādu personāžu sauc?
- Izlasīšu nametag, kas ir virs galvas un uzrunāšu.
- Pajautāšu /pm kā viņu sauc.
- Uzzināšu IC ceļā, uzjautājot vai izmantojot IC avotus tam.

 

Kas ir POWERGAMING?
- Izmantot ļoti spēcīgu ieroci.
- Darīt lietas, kas nebūtu iespējamas reālajā dzīvē.
- Atveidot ļoti spēcīgu personāžu, mentāli vai fiziski.

 

Kāds ir RP pilnais nosaukums?
- Rolling Phones
- Tāds nosaukums neeksistē.

- Roleplay
- Nezinu.

 

Vai tu drīksti slepkavot policistus?
- Nē, nekādā gadījumā. Policisti ir aizsargājami personāži.
- Jā, jebkad, kad tu vēlies.
- Jā, bet tam ir nepieciešams labs iemesls.
- Neviens no augstāk minētājiem.

 

Kas notiek, ja tu pārkāp servera noteikumus?
- Nekas.
- Nevienam neinteresē, vai tu tos pārkāp, vai nē.
- Nezinu.
- Tu būsi krutākais džeks serverī.
- Tu būsi attiecīgi brīdināts un vai sodīts par noteikumu pārkāpšanu.

 

Ko nozīmē, kad teksts ir šādās (( iekavās )) no abām pusēm?
- To, ka spēlētājs cenšas izcelt savu tekstu un pievērst tam uzmanību.
- Tas, ka teksts ir ierullēts.
- Tas, ka teksts ir ārpus tēla (OOC) čatā.

 

Aiz tevis brauc policijas auto ar ieslēgtām gaismām. Ko tu darīsi?

- Izkāpšu laukā un sākšu pa tiem šaut.

- Sākšu triekties tiem mašīnā.

 

- Mierīgi apstāšos labajā joslas pusē. (Bēgšu, ja policija grib lai es izkāpju no auto, bet man automašīnā ir aizliegtas vielas/lietas, un/vai es esmu meklēšanā)

Sākšu braukt vēl ātrāk, mēģināšu aizmukt pilnīgi bez jebkāda iemesla to darīt.

 

Pie tevis dzīvoklī ir ierāvušies vairāki vīrieši ar ieročiem, tēmē pa tevi. Ko tu darīsi?

- Iedošu visiem pizdi razjebaļskis uzreiz.

- Paņemšu beisbola nūju un uzbrukšu.

- Pakļaušos noziedziniekiem, jo no tiem šobrīd ir atkarīga mana dzīvība.

- Neko, sākšu bēgt prom kamēr pa mani tēmē.

- Paņemšu nazi un sākšu mest nazi pa personām.

... un vēl kādi jautājumi.

RP testa otrā daļa, rakstveida.

Personāža stāsts. (Obligāti, vismaz divas rindkopas)
Fernando Fuentes ir dzimis 1999. gadā, Los Santos apkaimes slimnīcā. Fernando ir uzaudzis nabadzīgā ģimenē, tēvs pazūda bez vēsts kad Fernando bija 5 gadi, māte vienmēr ir strādājusi par kasieri lokālajā veikalā, tamdēļ naudas bija ļoti maz un praktiski knapi pietika lai Fernando, viņa brālis un māte varētu paēst lētā gala produktus un nomaksāt par ļoti zema stāvokļa dzīvokli ghetto rajonā, kuru kontrolē Surenos 13 banda. Jau no agras bērnības Fernando iedvesmojas no vietējiem gangsteriem, bieži pa logu redzēja kā notiek dažādi koflikti, pa naktīm modās no tā, ka ārā notiek apšaude. Fernando tas likās iedvesmojoši, jo šiem jau nobriedušajiem vīriešiem, bandu locekļiem, gangsteriem, bija biezas un dārgas ķēdes, skaistas mašīnas, daudz tetovējumu, ap tiem bija skaistas sievietes un nauda. Fernando arī tāds vēlējās kļūt, tāpēc tas sāka vairāk pavadīt laika uz ielas ar saviem draugiem, kaut kur netālu no tiem gangsteriem, cerībā uz to, ka tam kaut kad izdosies parādīt sevi un iesaistīties bandu lietās.


Fernando palika vecāks, sāka vairāk saprast kā strādā lietas. Tam jau bija 13 gadi, tas kaut kā ''pieņemami'' vēl apmeklēja skolu. Ikdienā klausījās repu, pīpēja zāli, mēģināja pats arī repot. Piektdienās tusēja ar saviem vienaudžiem un vienaudzēm. Brālis, kuram uz to mirkli jau bija jābūt 16 gadus vecam, tika nošauts. Tam trāpija nejauša lode, kas nebija paredzēta brālim. Fernando tas ļoti ietekmēja psihiski, jo tas bija kā viņa labākais draugs, bet brālis. Fernando bija nepieciešama nauda ikdienas dzīvei, tamdēļ tas sāka tirgot marihuānu skolā, ar laiku tas pārgāja uz smagāku narkotiku tirdzniecību, jo sāka strādāt uz lokālo Surenos 13 bandu. 15 gados to ievēroja jau vecāki biedri un ''iesita'' bandā. Fernando kļuva par oficiālu bandas biedru, uzsita pirmo bandas tetovējumi un jau bija paveicis savu pirmo slepkavību. Tas maz domāja par to - kas viņam ir jānoslepkavo. Viņš vienkārši to izdarīja, jo tā gribēja vecākie bandas biedri. Tas centās iegūt reputāciju bandas aprindās, pacelties, jebkuras cenas dēļ. Pašlaik Fernando ir 16 gadus vecs, Surenos 13 bandas loceklis kas ikdienā nodarbojas ar narkotisko vielu tirdzniecību un dažādām citām nelegālām aktivitātēm, mēģina izdzīvot brutālos apstākļos.

Kādi ir mūsu noteikumi uz pretīgo lomuspēli, zādzībām un krāpšanos?
Pretīgā lomuspēle (piemēram, izvarošana, kanibālisms, nekrofīlija u.c) ir atļauta tikai tādos gadījumos, kad visas iesaistītās puses ir piekritušas tam OOC līmenī. Ja kāds šāda RP laikā sāk justies nelabi un nevēlas turpināt tāda veida lomuspēli, drīkst droši atteikties no tās paziņojot to /b čatā, tad lomuspēle ir jāpārtrauc vai jāļauj spēlētājam iziet ārā no situācijas. Lai veiktu šādu lomuspēli, obligāti jāatrodas vietā, kas nav pārāk publiska.


Lai apzagtu spēlētāju, visiem iesaistītajiem spēlētājiem obligāti ir jābūt vismaz ar 10 nospēlētām stundām. Ir aizliegts nozagt vairāk par (naudas summa, norādīta noteikumos), neskatoties uz to, ka spēlētājam uz rokas ir vairāk. Nav nekādu aizliegumu uz to, cik daudz ieročus/narkotikas/mantas var nozagt no spēlētāja, limitu nav.


Spēlētāju apkrāpt ir atļauts tikai ja visas iesaistītās puses ir sasniegušas 10 nospēlētas stundas. No spēlētāja izkrāpt drīkst līdz (naudas summa, norādīta noteikumos). No spēlētāja ir kategoriski AIZLIEGTS izkrāpt transportus, īpašumus, biznesus. Ir kategoriski aizliegts apkrāpt spēlētāju izsolēs, piemēram, automašīnas izsolē. Ja spēlētājs vinnēja, tad tam ir obligāti jādod laimests. Aizdevumi tiek veikti uz jūsu pašu atbildību, ja kāds no jums ir aizņēmies naudu (vairāk, nekā krāpniecības limitā, tas ir atļauts), tad jūs esat paši vainīgi un administrators jums nepalīdzēs šajā situācijā.


Ir kategoriski aizliegts apzagt/apkrāpt spēlētāju zaļajās zonās. (Jānorāda zaļās zonas, obligāti)
Jūs ejat cauri tumšai alejai, pie jums pieskrien maskēta persona un tēmē ar ieroci, prasa atdot visas mantas. Ko jūs darītu šādā situācijā?
Jebkurā situācijā, kur man tuvumā ir persona, kas tēmē ar mani ar ieroci, man ir jāpakļaujas un jādara tas, ko bruņotā persona vēlas no manis. Ja tas vēlas, lai iekāpju mašīnā vai tās bagāžniekā, es iekāpšu. Ja prasīs mantas, es atdošu. Ir jārēķinas ar to, ka jūsu personāžs var nomirt šādā situācijā, tamdēļ arī ir jāpakļaujas.


Paskaidrojat dažus terminus, kā piemēram Metagaming un Powergaming, un citus. Norādiet Metagaming un Powergaming terminiem vismaz trīs piemērus.
Metagaming ir OOC iegūtas informācijas izmantošana IC nolūkos. Šo noteikumu var pārkāpt ļoti dažādos veidos. Piemēri būtu tādi.
1. Es vēlos uzzināt kā kādu sauc, es paskatos virs galvas un izlasu nametag. Pēc tam uzrunāju personu IC čatā tā vārdā.
2. Es ieraudzīju kādas frakcijas skrīnos kur apmēram varētu būt frakcijas narkotiku glabātuve, es atradu to vietu In Game un tagad gaidu administratoru lai tur ielauztos.
3. Man Discordā pazvanija frakcijas biedri, mēs visi kopā runājam OOC programmā un sarunājam tikties Gantonā lai uztaisītu razborku ar vietējo bandu un apšautu tos. Visi, bez jebkādām IC sarunām, sāk no visiem pilsētas galiem braukt uz Ganton lai tur satiktos. Visu situāciju mēs runājam voice chatā un apspriežam tur IC situāciju un ko mēs darīsim tālāk. (Strassenbande suuk4 p1mp1, shoutouts jums)
4. Es forumā sameklēju man interesējošo personāžu un pēc viņa vārda atradu LSPD pieteikumu, tur arī atradu viņa dzīvesvietu un telefona numuru, ko pēc tam izmantoju IC lai to sazvanītu.


Powergaming ir nerealistisku situāciju veikšana, RP savā labā, kaut kāda RP uzspiešana citam spēlētājam. Dažādi piemēri būs.
1. Uzspiest RP citam spēlētājam. Es, piemēram, rakstu /me iesit Jānim pa žokli, noslepkavojot to ar vienu sitienu. (uzspiežu tam RPot to, ka viņš ir miris, vai kaut vai to, ka es viņam reāli trāpiju ar to kulaku, neļaut atbildēt)
2. Nolecu no augsta jumta, nerpoju nekādas sekas, turpinu skriet itkā nekas nebūtu noticis.
3. RP savā labā, piemēram, mani apzog un es uzrakstu /do pa logu omīte paskatās, izsauc policiju uz notikuma vietu.
4. RPoju to, ka paceļu mašīnu un aizmetu to pa gaisu.
5. Pēc tā, ka tieku sašauts ar elektrošokeri, turpinu skriet prom no policijas.


... (šeit būtu jānorāda vēl kādi RP noteikumi, vismaz pāris, tādi kā DM, CS, BH un tā tālāk, ar vismaz vienu piemēru).
...
Šis ir tikai neliels piemērs tam, kā tas varētu izskatīties.

Pēdējo reizi rediģēja uravnobeshen, 2020. gada 15. novembrī, 00:49.
Skrevele
Lietotājs
223 atbildes forumā
Online: 36d 9h 39m
Redzēts 4. maijā, 18:13
Pievienots, 2020. gada 16. novembrī, 12:54
0
post

Piekrītu šim ieteikumam.  Ceru ka īstenosies.

nauriks
Servera administrators
Frakciju komanda
Lojālais lietotājs
Biedrs
Gate atbildīgais
nauriks
Naurēns
720 atbildes forumā
Online: 47d 22h 8m
Redzēts 7. maijā, 03:58
Pievienots, 2020. gada 16. novembrī, 13:22
0
post

Ammmm , es būtu tikai par , bet ļoti daudzi aizies prom no servera. 

Haseeb
Servera administrators
Frakciju komanda
Lojālais lietotājs
Lietotājs+
138 atbildes forumā
Online: 4d 3h 4m
Redzēts 16. aprīlī, 16:16
Pievienots, 2020. gada 16. novembrī, 13:42
0
post

Yeah, es tikai par, jo te ir daudzi ,kas atnāk tikai patrollot, bet jā, kā jau te viens teica, pazudis speletaji.

pagarinatajs
Nejaušs incidents
lietotajs++:)
edu sudus
285 atbildes forumā
Online: 16d 0h 17m
Redzēts 31. martā, 22:10
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 16. novembrī, 21:04
0
post

kas tur rakstits man slinkums tik daudz lasit

uravnobeshen
VIP
Bijušais administrators
452 atbildes forumā
Online: 41d 18h 32m
Redzēts Vakar, 13:07
Pievienots, 2020. gada 16. novembrī, 21:30
0
post

Pasaku pecpusdiena 1. – 4. klasem.

fletcher2
Lietotājs
208 atbildes forumā
Online: 31d 19h 18m
Redzēts 2021. gada 04. septembrī, 15:15
Pievienots, 2020. gada 17. novembrī, 17:16
0
post

ja piekriiitu , loti vajag , bus mazak busu shoferi

Pinte2
Lietotājs
16 atbildes forumā
Online: 12h 43m 01s
Redzēts 2020. gada 29. novembrī, 16:58
Pievienots, 2020. gada 17. novembrī, 17:19
2
post

Bezjēdzīgs pasākums, 99.9% no GM sastāva nemaz nepārbaudīs viņu, bet uzmetis aci un redzes ka kautkas ir ierakstīts vienkārši ielaidīs iekšā.

Esmu Pret, bezjedzigi.

uravnobeshen
VIP
Bijušais administrators
452 atbildes forumā
Online: 41d 18h 32m
Redzēts Vakar, 13:07
Pievienots, 2020. gada 17. novembrī, 18:19
0
post

labāk neko vispār nebūtu rakstījis. neviens no gm sastāva tā nevarētu darīt, un ja darītu, tad izlidotu.

wind
Lietotājs
26 atbildes forumā
Online: 9d 17h 55m
Redzēts 1. maijā, 21:54
Pievienots, 2020. gada 17. novembrī, 18:47
0
post

Interesants temats, taču ir daži jautājumi uz kuriem būtu labi uzzināt atbildes - nu vismaz tavas domas:

1. Ar kādu mērķi šis RP tests tiktu taisīts?

2. Kāda ir esošā servera problēma? Tas, ka cilvēki vienkārši nezin tos noteikumus vai tas, ka cilvēki tos apzināti pārkāpj/nemaz necenšas šos noteikumus mācīties? 

Un šeit tad ir divi varianti, kuri iespējami novedīs pie lielāka zaudējuma nekā ieguvuma: tie, kas pārkāpj noteikumus, tos turpinās pārkāpt, taču cilvēki, kuriem šis gamemode interesē, iespējami tiks aizbaidīti prom tieši tik apjomīga testa dēļ. Ja es gribētu sākt spēlēt spēli, man sākumā gribētos ieiet serverī un paskatīties, kā tas izskatās nevis uzreiz lasīt 3-4 lapas ar memuāriem par lietām, kuras es nesaprotu un pēc tam pildīt kaut kādu 2 lapu eksāmenu..pirms vispār esmu iegājis iekšā. Loģiski, ka jaunam cilvēkam šādu nastu uzgāžot virsū uzreiz, viņš visticamāk nemaz nesāktu spēlēt. Turpretim, ja viņam šāda testa nebūtu vispār, viņš ienāktu, paskatītos, viņam iepatiktos un pats sāktu meklēt informāciju par to, kur ko var izlasīt. Tikai nepārproti - man arī šāda testa ideja patīk, bet realitāte ir tāda, ka MTA un SA:MP ir pastāvīgie spēlētāji un jauna gaļa baigi nenāk klāt, tāpēc principā ir jāmēģina pēc iespējas efektīvāk ieinteresēt KATRU, kurš sāk šo spēli spēlēt. Un tā ir diezgan liela problēma, kuru vajag risināt. Tāpēc varbūt labāk palikt ir pie cilvēkiem, kuri apmāca jaunos spēlētājus individuāli tieši tā iemesla dēļ, ka to cilvēku nav nemaz tik daudz, savukārt pret tiem, kuri apzināti un sistemātiski pārkāpj noteikumus, jāatiecas nedaudz savādāk, jo tur diezvai RP testi līdzēs. 

Runājot par serveri un pamācībām, utt. Es pats spēlēju SA:MP jau no 2013. gada, zinu, kā tas viss strādā, taču MTA spēlēju tikai pāris nedēļas. Tas, kas mani kā jaunu spēlētāju šeit nedaudz pārsteidza ir tas, ka tieši RP pamācības serverī tajā F10 Palīdzības sadaļā ir tonnām, taču servera funkcijas un vispār ideja kā tāda - kas man ir jādara, kad pirmo reizi ienāku sererī - nav aprakstītas nekur. Jaunajam spēlētājam ir jāgaida, kad admins atbildēs uz viņa reportu un pamācīs viņu (un visbiežāk tiks ignorēts nekā kāds ar viņu parunās). 

Attiecīgi mans ieteikums būtu tāda hardcore RP testa vietā ieviest step-by-step pamācību, kura izvestu cauri spēlētāju tam, kas viņam ir jādara no sākuma - nu, piemēram, tiesību kārtošana, bankas karte, domes darbs, ienākumi, īpašumi, utt. Kur var uzzināt informāciju par to visu (IC ceļā), un uz ko spēlētājam būtu jātiecas. Pagaidām sanāktu situācija, ka pilnīgi svaigs spēlētājs ienāk spēlē, tur viņam liek izlasīt 2-3 lapas, viņam ir jāpilda kkāds hardcore eksāmens. Voala, tagad tu esi malacis, tiec uzspawnots autobusa pieturā bez nekā un bez jebkādas saprašanas par to, kas tev ir jādara. 

Pat, ja to RP testu tomēr ievieš, tam ir jābūt appušķotam ar lietām, kas spēlētāju var ieinteresēt un motivēt to visu figņu lasīt un mācīties. Protams, tāpat arī ļoti lielu motivāciju sniedz līdzcilvēki. Ja tiks pieļauts tas, ka vietās, kur uzturās nūbiņi, ir totāls nonrp haoss, tad nevajag gaidīt, ka jaunais spēlētājs būs tas idiots, kurš tiešām pedantiski ievēros RP noteikumus, un, piemēram, neprovocēs LSPD, randomā nevienu nesitīs, neskraidīs pa mašīnu vai māju jumtiem un citu RP situāciju gadījumā netraucēs, ja viņš tajā nav iesaistīts. Kamēr jau esošie spēlētāji šīs lietas regulāri un apzināti pārkāpj, par to paliekot nesodīti, no jaunajiem spēlētājiem prasīt kaut kādas uber RP zināšanas ir diezgan lieki un muļķīgi. 

Bet nu tas ir tikai mans viedoklis. Jauku dienu! 

Ērms
Lietotājs
307 atbildes forumā
Online: 14d 5h 45m
Redzēts 2022. gada 19. jūnijā, 22:05
Pievienots, 2020. gada 17. novembrī, 18:48
0
post

Itkā jau nebūtu slikti, ja zini terminus un proti aprakstīt rp situāciju, kas tur ko neiziet?

uravnobeshen
VIP
Bijušais administrators
452 atbildes forumā
Online: 41d 18h 32m
Redzēts Vakar, 13:07
Pievienots, 2020. gada 25. novembrī, 11:15
0
post

rec

Suprīīīms
Lietotājs
43 atbildes forumā
Online: 4d 11h 49m
Redzēts 2022. gada 03. martā, 14:11
Pievienots, 2020. gada 25. novembrī, 11:17
0
post

PAR!!!  Tie kas saka ka var pazaudēt speletājus tad vienkārši uztaisat to testu tādu vidējas grūtības, parāk grutu nevajag.

Pēdējo reizi rediģēja Suprīīīms, 2020. gada 25. novembrī, 11:19.
Arhimēds Pitagors
Lietotājs
Arhimēds
248 atbildes forumā
Online: 18d 0h 50m
Redzēts 2023. gada 22. septembrī, 08:21
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 25. novembrī, 11:30
0
post

puse nemaz serveri netiks ar RP testu 

 

Apbalvojumi

Pitagors
Ὁ Πυθαγόρας ὁ Σάμιος
Pitagora krūšutēls, kas atrodas Romā
Pitagora krūšutēls, kas atrodas Romā
Personīgā informācija
Dzimis580.—572. gadā p.m.ē.
Samosa, Senā Grieķija
Miris500.—490. gadā p.m.ē.
Vispārīgā informācija
Skola, tradīcijaPirmssokratiķi
Galvenās interesesĒtikametafizikamūzikamatemātikapolitika
Valodasengrieķu valoda

Pitagors no Samas jeb vienkārši Pitagors (sengrieķuὉ Πυθαγόρας ὁ Σάμιοςho Pūthagoras ho SamioslatīņuPythagoras, dzimis ap 570. gadu p. m. ē., miris ap 495. gadu p. m. ē.) bija joniešu matemātiķisfilozofszinātnieksārstspolitiķispriesterisizgudrotājs, visplašāk pazīstams ar Pitagora teorēmu.

Pitagorisms kā dzīvesveids bijis saistīts ar iniciāciju noslēpumos un bijis līdzīgs orfismam, kas to, domājams, ietekmējis. Tāpat kā orfisma, arī pitagorisma nolūks bijis padarīt dvēseli tīru (katharmoi), lai pēc nāves liktenis tai būtu labvēlīgs. Tradicionāli tiek uzskatīts, ka Pitagors nav atstājis nekādus rakstītus darbus un ka viņa idejas turpinājušas pastāvēt viņa skolniekos.

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pitagors, domājams, dzimis ap 570. gadu p. m. ē. Samas salā (Jonijas jūrā starp Turciju un Grieķiju) Jonijā un miris ap 495. gadu p. m. ē. Metapontā, Lukānijā. Ap 532. gadu p. m. ē. atstājis Samu, lai izvairītos no Polikrata tirānijas, un Dienviditālijas grieķu kolonijas pilsētā Krotonā nodibinājis vēlākajiem ordeņiem līdzīgu savienību reliģiski ētiskai dzīves reformēšanai, tā saukto "pitagoriešu skolu". Domājams, sākotnēji tajā ietilpuši ap 235 biedri, no tiem 18 — sievietes.

Skolas locekļiem bijusi jāievēro stingra disciplīna un zināmi priekšraksti, un viņi nodarbojās ar matemātiku (skaitļu īpašību pētīšanu). Savas disciplīnas dēļ skola drīz vien ieguva ievērojamu politisku svaru arī citās Dienviditālijas un Sicīlijas grieķu koloniju pilsētās. Tas kļuva par iemeslu demokrātu sazvērestībai, un pēkšņs uzbrukums skolas vadoņiem (tos sadedzināja kopā ar māju, kurā tie apspriedās) iznīcināja tās varu vispirms Krotonā un pēc tam arī citās pilsētās, izņemot Tarentu un Regiju. Pastāv versija, ka Pitagors pats gājis bojā šajā uzbrukumā, taču vairums vēsturnieku uzskata, ka viņš jau agrāk atstājis Krotonu un miris Metapontā.

Pitagora uzskati[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pitagora filozofijas pamats ir gluži vienkāršs: "Visus cilvēkus var iedalīt trijās grupās, tāpat kā visus cilvēkus, kas apmeklē olimpiskās spēles, var iedalīt trijās grupās. Zemākā sastāv no tiem, kas nāk pirkt un pārdot. Nākamie ir tie, kas sacenšas. Taču visaugstākie ir tie, kas nāk skatīties. Cilvēkus attiecīgi var iedalīt tajos, kam svarīga manta, tajos, kam svarīgs gods, un tajos, kam svarīga gudrība. Tātad visaugstākā apskaidrība ir zinātne bez interesēm un cilvēks, kas sevi tai ziedo, patiesais filozofs, kas sevi veiksmīgi atbrīvojis no "dzimšanas apļa"."

Grūti iedomāties vēl kādu sabiedrību, kas tik ļoti cienītu savu dibinātāju un reizē būtu tik atvērta pārmaiņām. Pitagoram viņa laikā tika piedēvētas pārdabiskas spējas, un daudzi atklājumi, kas nebūt nebija viņa. Viņa autoritāte bija tik liela, ka pietika pateikt: "Viņš pats teica" (autos ephē), lai izteikumam tūlīt paklausītu.

 

uravnobeshen
VIP
Bijušais administrators
452 atbildes forumā
Online: 41d 18h 32m
Redzēts Vakar, 13:07
Pievienots, 2020. gada 22. decembrī, 11:40
0
post

paceļu

Leitis
Lietotājs
Ješka
7 atbildes forumā
Online: 17h 58m 23s
Redzēts 2020. gada 30. decembrī, 17:26
Pievienots, 2020. gada 22. decembrī, 12:30
0
post

Nebūs? Vai tomēr freeroam paliks? 

Lohs

niksniklaavss
Lietotājs++
553 atbildes forumā
Online: 40d 19h 24m
Redzēts 10. maijā, 21:22
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 22. decembrī, 14:26
0
post

Šis noderētu priekš servera , bet lielakā daļa troļļi saprot RP , viņiem vienkārši nav velme rpot

 

ivanovs
VIP
681 atbildes forumā
Online: 95d 12h 6m
Redzēts 2022. gada 07. septembrī, 06:48
Pievienots, 2020. gada 22. decembrī, 15:21
0
post

kāds no administrācijas ir aizmirsis par šo...

šaubos ka šis daudz ko mainīs, bet vismaz kaut kas uzlabotos un tas jau būtu progress. lielu daļu no rp aizņem personāža attīsība (vismaz vajadzētu), te labi ja 5% to regulāri uzkopj vai zin, ka tāda eksistē. ieliekot normālu aplikāciju kurā būtu ne tikai jāatbild uz jautājumiem, bet arī jādod ieskats par plānoto personāžu, palielinātu tos 5% uz 10% vai 20%. pats pabiju serverī 2 reizes pa pēdējo nedēļu un notiek nereāls bardaks, nav neviens kas to novērš.

man liekas adminiem kuri lielāko daļu laika pavada personāža attīstībā, afkošanā vai apkārt braukāšanā un troļļošanā, vajadzētu atmest tam visam ar roku un pievērsties admina pienākumiem. ja reiz nāk adminēt, tad nāk adminēt. šādā bardakā negribās pat spēlēt, neesmu vienīgais kurš tā domā.

likās, ka viens mans topiks kaut ko izmainīs (administrācijas attieksmi), bet redz ka nē.

Pēdējo reizi rediģēja ivanovs, 2020. gada 22. decembrī, 15:24.
uravnobeshen
VIP
Bijušais administrators
452 atbildes forumā
Online: 41d 18h 32m
Redzēts Vakar, 13:07
Pievienots, 2020. gada 23. decembrī, 11:15
0
post

nu jaa, kopumaa piekritu sim rp testa ieteikumam. paaugstinatu rp limeni servaka

Leitis
Lietotājs
Ješka
7 atbildes forumā
Online: 17h 58m 23s
Redzēts 2020. gada 30. decembrī, 17:26
Pievienots, 2020. gada 23. decembrī, 11:35
0
post

Varētu pie reizes rs haul darbus arī noņemt, lai nav tie farmeri, lai gan driftot ar kādu elegy un fermot autobusus vai rs haul iet roku rokā ar rp.

Lohs

Tominsh
Bijušais administrators
Tominsh
461 atbildes forumā
Online: 19d 19h 23m
Redzēts 8. maijā, 12:56
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 25. decembrī, 02:50
0
post

Jā ideja laba! Bet sajēdzat to, kad viens izpildīs testu un nākošajam čomam teiks priekšā u.t.t

P.s pat ja ieliktu dažādus variantus, still teiktu priekšā, vai nu arī darītu taisītu intervijas, kautkas līdzīgs FiveM whitelists, or smth, baigi nebiju iedziļinājies tāda štellē, bet nu apmēram, cerams sapratāt, ko domāju...

 

 

 

 

Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 166 ( 3174 skatījumi )
Bosch, Skrevele, nauriks, rackzz‎‎‎, ivanovs, samantiina, Jitzie, ELSB, jurislips, leafyfrost, rackzz, uravnobeshen, OpisLV, sippa, Gozmit, Zexity, DriverOG, pivuks, Swufy, kiroji, Guzman , girts, Collins, CarD, friend of deer, 518293182, Kapracis, gigachad, Sestais, DidzzyS, 💜 Tvaiciņš 💜, KasParNa*uj?, Tējaaa, ツARMISSツ, balenciaga, draiver, Ērms, Tropkillaz, Emmet_Bowman, archaa, daunars, raivorijs, dandijs, EBK, dmer777, Ryan Gosling, Kristers, Loews, yanchux, LUĪZE, Devitais, hoodsta, Draugs, MaryJane, endijsozols, krisislv, Haseeb, astr0q, martinsh, Enija, santiz, Dyno, SmokeyToney, Sharper, FizzyS, Saulgreezy, Angelis, Psychicaut, amsterdam, trisarpusi, qtecc1, kidpromil, marats, Origo Urla, acelviz, Hačiko, Assassin, Ricins, Bridges, Brazy, Aye, Logix, Dawitos, Tominsh, Maruzha, grancmix, niksniklaavss, TrustR, smifnwessun, 𝙀𝙨𝙠𝙖, LogiTec, Murish, A1, fletcher2, Sneaky, SANLA, Infernus, Leitis, bLank, Dinčaa, Raivis, renars, Daave, Ofkors, Castellani, tavsmurgs, wind, Kiwix, pagarinatajs, Gangsta, Suprīīīms, Arhimēds Pitagors, Durdulis, Lauris29, Hopijs, ecY, Pishkaa, PETER1ZZ, ricis, Ceikaa, gxngmember, 2Pac, MustanK, bigboi dude, Pinte2, Pluto, killyourselff, frostz, sluker, LaKush, Mitrais, Artix, Lauronja, siera_torte, LaMpAcKa, kanepe, command, hood trooper, KuZjA, Kristherz, Stefan, Redman, Atty, yostu2, kristaps_hokage, LSD, Helludoin, FRSBY, IceKing, emilinss, Kn0w, Mayans M.C, renarz, Twizzy, Niknaaks, Valchhaaa, Supreme, pidars, Freimis, GaraiS, FalkeLV, Snikeritis, RainersK, wolfenstein, RavenS, zebbiiix