bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Tēlu dzīvesstāsti
8
0
topic
Speciālās Biogrāfijas Noteikumi
Bosch
Servera administrators
Frakciju komanda
Veterāns
1009 atbildes forumā
Online: 109d 9h 33m
Redzēts 21. aprīlī, 12:40
1 Brīdinājumi
Pievienots, 28. martā, 00:02

Speciālās biogrāfijas noteikumi

Īpaša loma nozīmē nestandarta un neraksturīgu uzvedību, pārmērīgu vai nepietiekamu jutību pret kaut ko. Šādas lomas ietver, piemēram, sērijveida slepkavas, garīgi slimus cilvēkus, tautas atriebējus utt. Visizplatītākā īpašā biogrāfija ir korumpētais policists (bad-cop)

Pazīmes, pēc kurām veidot speciālo biogrāfiju:

• Personāža raksturs pieļauj atkāpes no instrukcijām, likumiem, iekšējiem noteikumiem organizācijā. 
• Personāžs ir pārmērīgi pakļauts vardarbībai, bet nav noziedzīgas organizācijas dalībnieks;
• Korumpēts policists (Rasists; sadarbojas ar nelegālajām organizācijām; pārmērīga spēka pielietošana utt)
• Korumpēts ārsts vai valdības darbinieks.
• Personāžs nebaidās nomirt vai tikt sakropļotam;
• Personāžs pieņem impulsīvus, neracionālus lēmumus;
• Personāžs cieš no mānijas, apsēstībām un garīgiem traucējumiem;
• Personāžs nerunā angliski (Serveris atveido ASV. Runājam un rakstam Latviski, bet iekš tēla tas ir Angliski)
• Personāžs ir mēms, akls vai kurls;
• Personāžs nevar staigāt, ir nopietni ievainots vai sakropļots.
• Personāžs ir jaunāks par 15 gadiem;
• Personāžs ir kanibāls;

Šajā sadaļā tiek publicētas personāžu biogrāfijas ar īpašām biogrāfijām. Tās tiek moderētas tāpat kā citu varoņu biogrāfijas, taču tām ir viena būtiska atšķirība: nestandarta spēlei ar novirzēm, tēma būs jāsaglabā aktīva. Tas nozīmē, ka tēma ar varoņa biogrāfiju ir vai nu tēma SS (Screenshot Situation) spēļu publicēšanai šim personāžam, vai arī tajā ir jābūt saitei uz tēmu, kurā šādas publikācijas tiek publicētas regulāri (Piemēram, LSPD tēma). Minimālā prasība, lai saglabātu apstiprinājumu: 1 publikācija 2 nedēļās.

Svarīgi atcerēties, lai veiktu pretīgu roleplay, tas ir kanibāls, jeb kāda veida seksuāls roleplay, izvarošana utt. ir nepieciešama visu iesaistīto pušu atļauja.

 

Tēmu un personāžu noteikumi

Ir aizliegts spēlēt īpašu personāžu bez tēmas uzturēšanas ar publikācijām par šo lomu!


• Lai sāktu spēlēt tēlu ar īpašu lomu, šajā sadaļā izveidojiet tēmu ar varoņa biogrāfiju.
• Pēc tēmas publicēšanas ar biogrāfiju to pārskata servera administrācija.
• Biogrāfija ir aktīvi jāatjauno ar ekrānšāviņiem vai video materiāliem, lai saglabātu "Apstiprināts" statusu tas ir jādara vismaz vienu reizi divās nedēļās.
• Ja tēmā nav izveidota publikācija kopš tēmas apstiprināšanas ar personāža biogrāfiju vai pēdējā publikācija tika publicēta divas nedēļas atpakaļ tēma tiks iesaldēta.
• Tēma ar statusu “Iesaldēta” saglabā visas varoņa biogrāfijas iezīmes, taču personāžs nedrīkst atveidot savas īpašās novirzes ikdienā, iesaistot tajā citus spēlētājus.
• Lai tēmai atjaunotu statusu “Apstiprināts”, nepieciešams ievietot jaunu materiālu (izņemot to, kas ietver aktīvu personāža atveidošanu ar īpašajām novirzēm. Piemēram, korumpēts policists nodod informāciju nelegālajai organizācijai; sērijveida slepkava atkārtoti veic slepkavību;)
• Īpašā tēla spēlēšana bez biogrāfijas īpašo biogrāfiju sadaļā vai ar biogrāfiju bez statusa "Apstiprināta" ir aizliegta, un spēlētājs var tikt sodīts.

 

Ieteikumi labāka dzīves stāsta izveidei

Vairāki spēlētāji izvēlas veidot frakcijas dalībnieka biogrāfiju, jeb tēla attīstības tēmu, kurā dod iespēju citiem lietotājiem sekot līdzi tēla attīstībai. Iespējams, ka esi izvēlējies veidot tēlu ar noteiktām īpašībām, kas nav citiem tēliem, tas var būt korumpēts policists vai cilvēks ar mentālām vai fiziskām īpatnībam.

 

ĪPAŠĪBAS

Tēla vecums

Izvēloties tēla vecumu ir ļoti svarīgi lai Tu zinātu kādu tēlu Tu vēlies attēlot. Ir svarīgi, ka cilvēki ir dažādi, ar vecumu parādās dažādas īpašības, piemēram, cilvēks 40 gados noteikti būs apdomīgāks nekā 20 gados.

Ir svarīgi, ja vēlies attēlot kādu augstāku amatu, tad arī pēc vecuma Tavs tēls būs vecāks, tas nozīmē, piemēram, ja Tavs tēls ir Seržants policijā, tad noteikti viņam nebūs 20 gadi, viņš būs krietni vecāks, ap 35-40 gadiem.

 

Ideāls tēls

Mums katram ir vēlme būt ideālam, ar labām fiziskām dotībām, ar labām mentālām dotībām. Ar to arī vislabāk atšķirās laba tēla izstrāde, ka labi izstrādātiem tēliem būs arī mīnusi, neprasmes izdarīt kaut ko, mentāli nenoturīgi, viegli aizsviļās un tādā veidā. Roleplay'ā, kā jebkurā citā dzīves jomā ir kāds uzvarētājs un kāds zaudētājs. Lielākajā daļā gadījumu, ka spēlētāji izvēlās attēlot perfektu un ideālu tēlu ir tajos brīžos kad tuvojas iespēja zaudēt situāciju.

Ideālu tēlu attēlot ir savā ziņā arī Powergaming termina pārkāpums, jo tas nav iespējams dzīvē.

 

Neadekvāti lēmumi

Katrs individuālis dzīvē noteikti ir sastapies ar gadījumu, kad esi "zaudējis situācijā" un nokļūst stresa situācijā un veic lēmumu, ko vēlāk nožēlojat, tādam iespējam ir arī jābūt Tavam tēlam. Piemēram, Tavs tēls aiziet uz bāru un iedzer, tad mainās arī viņa uzvedība, viņš kļūst runīgāks vai veic neapdomīgus lēmumus.

MTA.KICK.LV
Administrācija

Lietotāji skatās šo tēmu: 0