bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Informācija
2
0
topic
Kontakts ar likumsargu
Bosch
Servera administrators
Frakciju komanda
Veterāns
1009 atbildes forumā
Online: 109d 9h 37m
Redzēts 7. maijā, 23:55
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2022. gada 02. augustā, 01:09


LOS SANTOS POLICIJAS DEPARTAMENTS
PUBLISKO ATTIECĪBU DIVĪZIJA


SATURS:

MIERA UZTURĒTĀJA TIESĪBAS [1]
MANAS TIESĪBAS [2]
* KUR UN KĀ APTURĒT TRANSPORTLĪDZEKLI? [3]
* NESĀCIET RUNĀT PIRMAIS, TO IZDARĪS MIERA UZTURĒTĀJS [4]
* VISAS MANAS KUSTĪBAS, INFORMĒJIET PAR TĀM MIERA UZTURĒTĀJU. [5]
* VAI MIERA UZTURĒTĀJS VAR PĀRMEKLĒT MANU TRANSPORTLĪDZEKLI? [6]
* KĀDOS GADĪJUMOS MIERA UZTURĒTĀJS VAR MANI APTURĒT? [7]
* ESIET PIEKLĀJĪGS UN NESĀCIET RUNĀT PRETĪ MIERA UZTURĒTĀJAM, ESIET LAIPNS. [8]

 


[1] MIERA UZTURĒTĀJA TIESĪBAS

- Miera uzturētājs ir tiesīgs Jūs apturēt, apstādināt, pat ja Jūs neesat veicis pārkāpumu. Viņš ir tiesīgs pārbaudīt Jūsu identitāti, lai pārliecinātos par to, ka Jūs neesat meklēšanā, vai neesat iesaistīts kādā situācijā, kura notika iepriekš. Miera uzturētājs ir pilnvarots Jums pavēlēt apstāties, apturēt transportu, viņš var Jūs pārmeklēt tikai ar nosacījumu, ka tās ir pamatotas aizdomas, nevis uz aizdomu pamata. Departamenta akadēmijā māca likumsargiem kā atšķirt ''aizdomu pamats'' un ''pamatotas aizdomas''. Ja Jūs esat iepriekš sodīts par narkotiku uzglabāšanu, šaujamieroču uzglabāšanu vai tāda tipa noziegumiem un miera uzturētājs vēlas Jūs vai Jūsu transportlīdzekli pārmeklēt, viņš ir tiesīgs to darīt vadoties pēc nosacījuma, ka tās ir pamatotas aizdomas.

Tieši tā pat tas strādās, ja Jūs nebūsiet sodīts bet būsiet iesaistīts kādā situācijā, kurā notiek nelegāla aktivitāte, vai būsiet ļoti tuvu tai lokācijai. 

Ja miera uzturētājs vēlas redzēt Jūsu dokumentus, tad ziniet to, ka Jums viņam tādi ir jauzrāda, vadoties pēc San Andreas Štata konstitūcijas. Ja Jūs atsakāt identificēt sevi, tad Jūs pārkāpjat likumu.
Atceraties to, ka   - Policijas Virsnieks var Jūs apturēt par jebkuru ceļa satiksmes noteikumu pārkāpšanu, pat ja tas nav nopietns. Viņš var braukt Jums pakaļ, gaidot kad Jūs to veiksiet. 

Miera uzturētāja tiesības (īsumā):
Apturēt Jūs, lai veiktu tikai dokumentu pārbaudi. 
* Sekot Jums lai sagaidītu likuma pārkāpumu un tā netiks uzskaitīta kā provokācija
* Pavēlēt Jums apstāties, vai apturēt transportlīdzekli.
* Miera uzturētājs ir tiesīgs Jūs un Jūsu transportlīdzekli pārmeklēt tikai tādā gadījumā, ja viņam ir pamatotas aizdomas uz to, ka Jūs kaut ko slēpjat vai esat iesaistīts likumpārkāpumā.


[2] MANAS TIESĪBAS

Komunicējot ar likuma pārstāvi, Jums ir svarīgi zināt to, ka likumsargs nevar Jums aizliegt filmēt viņu uz kameru vai ierakstīt skaņu. Jūsu galvenās tiesības ir vienmēr būt likumsarga redzes lokā, vienmēr pakļauties viņa prasībām. Ja miera uzturētājs Jūs ir apturējis, vai apstādinājis, necenšaties uzsākt sarunu pirmais, tikai sasveicinaties. Parādiet to, ka Jūs neesat drauds sev, miera uzturētājam vai apkārtējiem, uzrādiet kādu identifikācijas dokumentu miera uzturētājam, pat ja viņš to nav pieprasījis. Atrodoties mašīnā turiet rokas uz stūres, uz paneļa vai uz priekšā esošu sēdekli. Izpildiet jebkuru miera uzturētāja pavēli. Ja miera uzturētājs Jūs ir apturējis, apstādinājis vai vēlas pārmeklēt Jūs vai Jūsu transportlīdzekli, Jūs esat tiesīgs zināt šīs rīcības iemeslu un esat tiesīgs pajautāt miera uzturētājam. Ja viņš atteiksies uzrādīt šo iemeslu, tad Jūs esat tiesīgi rakstīt sūdzību. Neizrādiet agresivitāti, runājiet mierīgi un stāstiet īsti un konkrēti, lai nevilcinātu laiku. Neturiet rokas kabatās, tas var radīt aizdomas par Jūsu nolūkiem un miera uzturētājs var izrādīt agresivitāti pret Jums. Ja Jums nepieciešams pasniegties pēc kaut kā - ūdens pudele, soma, maks, dodiet ziņu miera uzturētājam, lai viņš zinātu to, ka Jūs neesat noskaņots agresīvi un neesat drauds.
Atceraties, ka ja Jūs esat pasažieris mašīnā kuru aptur un gadījumā ja Jums tiek dota pavēle, Jums viņa ir jāpilda tieši tāpat, kā to dara šoferis. 


[3] KUR UN KĀ APTURĒT TRANSPORTLĪDZEKLI?

Vērts atcerēties, ka miera uzturētājs Jūs var apturēt braucot aiz Jums ar ieslēgtiem skaņas signāliem un tieši tāpat bez tiem bet tikai ar bākugunīm. Ja Jūs redzat sirēnas vai dzirdiet tās, apturiet savu transportlīdzekli, pat ja miera uzturētājs neveic tieši Jūsu apturēšanu. Tomēr, ja miera uzturētājs signalizē Jums lai Jūs apturat Jūsu spēkratu, tad izdariet to kādā tuvākajā stāvlaukumā vai ceļa malā. Pārliecinaties, ka tur kur Jūs apturiet savu transportu Jūs netraucēsiet satiksmi un transportlīdzekļa apturēšana nav veikta uz sarkanās apmales, dzeltenās līnijās vai tuvu kādam krustojumam, kas traucētu ceļa satiksmi.
Apturot Jūsu transportlīdzekli uz ielas, nodrošiniet to ka puse no Jūsu mašīnas atrodas uz ietves vai ceļa malas bet otra puse uz braucamās daļas. Tomēr, ja Jūs apturējā un Jūs izvēlējāties iebraukt stāvlaukumā tad nebrauciet starp mašīnām, tas radīs lielas aizdomas un paniku miera uzturētājam. Apstājaties malā, netraucējot izbrauktuvei. Ja ir brīva vieta stāvlaukumā, pa labi un pa kreisi nav kāda cita mašīna, tad tādā gadījumā Jūs variet novietot Jūsu spēkratu stāvlaukumā.


[4] NESĀCIET RUNĀT PIRMAIS, TO IZDARĪS MIERA UZTURĒTĀJS

Šis punkts ir ļoti mazsvarīgs bet tas palīdzēs miera uzturētājam saprast to, ka Jūs neesat noskaņots izrādīt agresivitāti vai pretoties. Ja miera uzturētājs ir pienācis pie Jums tad pajautājiet viņam, ''Labdien, kādas problēmas? Kā varu palīdzēt?'' vai arī, ''Labdien, kādas problēmas? Kaut kas nepieciešams?''. Esiet laipns pret miera uzturētāju un viņš atbildēs Jums tieši ar to pašu, tas samazinās risku, ka miera uzturētājs uzliks roku uz sava ieroča, izrādot uztraukumu. 


[5] VISAS MANAS KUSTĪBAS, INFORMĒJIET PAR TĀM MIERA UZTURĒTĀJU.

Ja Jūs esat apturēts, atrodoties uz kājām vai transportlīdzeklī tad vērts zināt, ka miera uzturētājs vēro ne tikai Jūs, apkārtni bet arī Jūsu rokas. Ja Jūs veiksiet straujas kustības, nebrīdinot par tām miera uzturētāju, tad likumsargs izrādīs agresivitāti pret Jums un visticamāk izvilks savu ieroci, kuru pavērsīs pret Jums, jo Jūs esat drauds priekš viņa. Lai izvairītos no tādām situācijām, informējiet miera uzturētāju, kad Jūs kaut ko dariet, ko darīsiet un kurā virzienā, lai miera uzturētājs var izanalizēt situāciju. Nejautājiet miera uzturētājam, ''vai es varu izdarīt to un šo , Jūs mani nešausiet?'', tas būs ļoti nesmieklīgs joks un miera uzturētājs būs negatīvi noskaņots pret Jums.
Tieši tas pats attiecas uz situācijām, kurās Jūs esat ārpus transportlīdzekļa. Turiet rokas miera uzturētājam redzamā vietā, neturiet tās kabatā, nesniedzaties aiz muguras pirms neesat par to pabrīdinājuši miera uzturētāju. Ja Jums ir žakete vai gara jaka ar iekšējām kabatām, tad pirms sniedzaties kabatas virzienā, informējiet par to miera uzturētāju, jo ja miera uzturētājs redzēs priekšmetu kas atgādina viņam nazi vai šaujamieroci, pret Jums tiks pielietots viņa dienesta ierocis un situācija beigsiet letāli tikai priekš Jums.


[6] VAI MIERA UZTURĒTĀJS VAR PĀRMEKLĒT MANU TRANSPORTLĪDZEKLI?

Miera uzturētājs var pārmeklēt Jūsu transportlīdzekli tikai dažu iemeslu dēļ. Tie iemesli ir ļoti reti sastopami, tādēļ neuztraucaties ka Jūsu komfortazonu pārtrauks miera uzturētājs un viņa vēlmes. Miera uzturētājs var pārmeklēt Jūsu transportlīdzekli tikai tādos gadījumos, ja viņam ir pamatotas aizdomas uzskatīt, ka Jūs kaut ko slēpjat pie sevis vai savā transportlīdzeklī, vai to dara kāds no Jūsu pasažieriem. Pamatotas aizdomas radīsies tad, ja Jūs, vai kāds no Jūsu pasažieriem būs sodīts par pārkāpumu, kas būs aizdomīgs miera uzturētājam - šaujamieroča uzglabāšana, pielietošana, substances uzglabāšana, tirgošana. 
Vēl viens piemērs no pārmeklēšanas legālajām situācijām ir brīdis, ja Jūs atrodaties tuvu kādai situācijai, kurā miera uzturētājs ir konstatējis likumpārkāpumu. Ja Jūs neesat iesaistīts situācijā, tad nerunājiet pretīm miera uzturētājam un viss beigsies labi. Tas pats attiecas uz visām citām situācijām - Ja Jūs izrādīsiet nepatiku pret miera uzturētāju tādā gadījumā, viņam radīsies pamatotas aizdomas Jūs pārmeklēt, jo nevainīgi cilvēki neko neslēpj. 


[7] KĀDOS GADĪJUMOS MIERA UZTURĒTĀJS VAR MANI APTURĒT? 


Miera uzturētājs var Jūs apturēt par jebkuru ceļa satiksmes pārkāpumu, pat ja tas nav nopietns. Likumsargs var Jums braukt līdzi, gaidot kad Jūs veiksiet šo ceļa satiksmes pārkāpumu.
Miera uzturētājs nevar Jūs apturēt vecuma, tautības vai ticības dēļ. Ja Jūs uzskatāt, ka esat apturēts nelikumīgi, pierakstiet miera uzturētāja kontaktinformāciju un sniedziet to departamentam, kā sūdzību.
Miera uzturētājs var Jūs apturēt, pat ja Jūs neesat veicis ceļa satiksmes pārkāpumu. Tas var būt saistīts ar to, ka Jūs esat netālu no kādas nozieguma vietas, Jūsu mašīna atbilst aprakstam par kādu likumpārkāpumu un miera uzturētājs vēlas pārbaudīt informāciju, kuru viņš ir ieguvis. Tieši tā pat Jūs var apturēt ar tādu iemeslu, ka Jūs esiet nesen atbrīvoti no labošanas iestādes un Jūsu apsūdzība ir bijusi saistīta ar nolaupīšanu, slepkavību, laupīšanu, zādzību, substancēm vai ieroču kontroles pārkāpumiem. Miera uzturētājam rodas pamatotas aizdomas uzskatīt, ka Jūs neesat atkāpies no iepriekšējiem pārkāpumiem un turpinet iesākto, pat ja Jūs apgalvojat ka esat mainījies, miera uzturētājs vienalga ir tiesīgs Jūs apturēt un pārmeklēt.


[8] ESIET PIEKLĀJĪGS UN NESĀCIET RUNĀT PRETĪ MIERA UZTURĒTĀJAM, ESIET LAIPNS.

Svarīga ir komunikācija un saprast to, ka miera uzturētājs tikai pilda savus pienākumus un nodrošina likuma izpildi, kā arī palīdz cilvēkiem. Nav nepieciešams runāt miera uzturētājam pretī, tas radīs tikai liekas aizdomas uz to, ka Jums ir kaut ko slēpt un Jūs vēlaties doties prom no miera uzturētāja, lai izvairītos no atbildības.
Kā jau iepriekš tika minēts, nesāciet runāt pirmais, izrādiet maksimālu pieklājību un piekāpjaties, variet uzjautāt miera uzturētājam kas viņam nepieciešams un kādēļ Jūs tikāt apturēts. Šis neattiecas uz brīžiem, kad miera uzturētājs Jūs neaiztiek, Jūs variet izrādīt cieņu pret miera uzturētāju un sasveicināties ar viņiem, kad viņi pilda savus pienākumus - likumsargi būs priecīgi par šādu žestu. 

Lietotāji skatās šo tēmu: 0