bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Pamācības
3
0
topic
[Pamācība] Reālistiska personāža izveide / attīstība.
amsterdam
Lojālais lietotājs
Bijušais administrators
Lietotājs++
sღиɨς
335 atbildes forumā
Online: 16d 3h 6m
Redzēts 2023. gada 06. jūnijā, 01:00
Pievienots, 2021. gada 04. novembrī, 11:50

Šī pamācība ir veltīta reālistisku personāžu izveidei un attīstībai, kas mūsu Roleplay kopienā ir diezgan un pat ļoti nepieciešama vajadzība. Diemžēl serverī ir daudz personāžu, kuriem nav attīstības. Šajā pamācībā es mēģināšu apkopot personāža attīstības nozīmi un tā sasniegšanas veidus. Pirmkārt, domāšanas, sajūtu un uzvedības normas ir galvenais un pamata rakstura raksturojums. Otrkārt, papildu spēju pievienošana, kaut kā jauna iegūšana un stāvokļa uzlabošana vai pasliktināšanās var uzskatīt par attīstību. Tātad, kāda ir personāža attīstība? Manuprāt, personāžaattīstība ir personāža radīšanas misija. Jums jāizveido viņa stāsts, izskats, manieres, jūtas, emocijas un tā tālāk. Neaizmirstiet, ka jums ir jāizstrādā šie faktori soli pa solim un laiku pa laikam. No otras puses, jūs varat justies slinks personāža attīstībā un teikt, ka tas nav nepieciešams. Galu galā var teikt, ka reālistiska personāža attīstība ir jūsu izvēle. Es personīgi uzskatu, ka personāža attīstība var radīt patīkamāku Roleplay atveidi ar citiem personāžiem, pielietojot sava personāža niances, mīnusus un plusus kādā no situācijām. Izveidot realistisku personāža raksturu, tas ir ļoti sarežģīti, bet tas nav neiespējami. Nav jābūt talantīgam un nav jābūt tālredzīgam, lai radītu reālistisku personāžu. Reālajā dzīvē jūs esat cilvēks, un jums ir savas jūtas, emocijas, prasības, manieres, komunikācijas stils, ārējais izskats, vēsture, bērnība un attīstība. Tātad viss, kas jums jādara, ir jāatveido cilvēku, nejau robotu, kam ir individuāli raksturlielumi un attīstība. Vienkārši izmantojiet savu iztēli un viss būs labi. * * * Ja vēlaties lai jums būtu reālistisks personāžs, jums jāņem vērā šādi faktori: vēsture, izskats, komunikācijas stils, jūtas, emocijas, prasības, mentalitāte, izmaksas, domas, spējas, vājumi, plusi - mīnusi un uzvedība. 

 

1. Vēsture: No kurienes uzradās jūsu personāžs? Kādā vidē atrodas jūsu personāžs? Ka jūsu personāžs ir dzīvojis savā dzīvē? Vai ir noticis kaut kas interesants, kas varētu ietekmēt jūsu personāžu, risinājumus, psiholoģiju un tā tālāk? Īsāk sakot, jums ir jāizveido sava personāža fons.

2. Personāža izskats: Ārējais izskats ir svarīgs. Kā viņš izskatās? Ārējam izskatam ne vienmēr jābūt ļoti skaistam. Es zinu, ka būt ahujennaja smukulītim un body builderim ir kruti, bet jums ir jāizvēlas neiebraukātas personāža izcelsmes un jāizdomā kas jauns un piemērotāks tieši jums. Piemēram: ja jūs esat bandīts, jums nav jāizskatās kā Victoria 's Secret modele.

3. Komunikācijas stils: Katram personāžam ir savs komunikācijas stils. Kā jūsu personāžs runā? Manuprāt, personāža komunikācijas stils ļauj izskaidrot viņa personību un iekšējo pasauli un to ir vērts pilnvērtīgi pārdomāt.

4. Jūtas, emocijas un prasības: Jūtas, emocijas un prasības ir ļoti svarīgas jūsu rakstura aspektiem. Es domāju, ka bez šiem faktoriem jūsu personāžs izskatīsies kā robots. No mana viedokļa tie ir ļoti nepieciešami reālistiskai spēlei, lomas atveidei un personāža attīstībai.

5. Mentalitāte un izmaksas: Uz Zemes ir aptuveni 8 miljardi cilvēku, un katram ir savas izmaksas un mentalitāte. Tātad jums ir jāizvēlas nepieciešamais mentalitāte un jūsu personāža izmaksas, lai atstātu reālisma sajūtu.

6. Domāšana: Ko domā jūsu personāžs par vispārējiem priekšmetiem? Kāds ir jūsu personāža iekšējais dialogs? Mēs nevaram dzirdēt vai lasīt iekšējās domas, bet jūs varat tās padarīt redzamas viņa uzvedībā. Turklāt neaizmirstiet, ka galvenā ietekme uz domām ir mentalitāte un izmaksas.

7. Plusi un Mīnusi: Reālajā dzīvē mēs nevaram atrast cilvēku, kuram nebūtu savu vājību un pilnvērtību. Te ir jābūt iztēlei. Radot plusus un jūsu personāža vājības. Piemēram: mans personāžs baidās no adatas, ko var uzskatīt par vājumu. Mums ir ļoti daudz vājo vietu, un jūs izlemjat, ko jūs izvēlēsieties savam personāžam. Tas pats ar plusiem. Nav svarīgi, kādus plusus jūs izvēlēsieties savam personāžam, ja nepārkāpjat servera noteikumus. Jūs varat dot savam personālam talantu dziedāšanā, zīmēšanā, dejā, mūzikas instrumentos, dzejā, vēsturē, sportā, krimināldarbībā, biznesā, matemātikā, fizikā, bioloģijā utt.

8. Personāža uzvedība: Uzvedība ir rīcības un manieru kopums. Mums tas jāskaidro nevis no zinātniskās puses, bet gan no psiholoģiskās puses. Jūsu stāsts, domas, spējas, vājumi, jūtas, emocijas, prasības, komunikācijas stils, mentalitāte, izmaksas un pat ārējais izskats ietekmē jūsu, jeb jūsu personāža uzvedību.

'' Who you wanna hate now?
Pretty soon you gonna hate me '' 

 

Lietotāji skatās šo tēmu: 0