bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Arhīvs
6
0
topic
Los Santos Glābšanas Dienests - "Kalpošana ar drosmi, godprātību un lepnumu".
marats
VIP
420 atbildes forumā
Online: 51d 3h 40m
Redzēts 28. aprīlī, 11:59
Pievienots, 2021. gada 15. janvārī, 21:19

Image

"Kalpošana ar drosmi, godprātību un lepnumu"

“Los Santosas Glābšanas dienests saglabā dzīvību un īpašumu, veicina sabiedrības drošību un veicina ekonomikas izaugsmi, apņemoties atveseļošanos kā arī visu risku dzīvības drošības reaģēšanas pakalpojumus. Mēs nodrošinām ārkārtas ugunsdrošības un neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumus, darbojoties metriski, tehnoloģiski izsmalcināti un orientēti uz sabiedrību. Mūsu devīze “Kalpošana ar drosmi, godprātību un lepnumu” uzsver mūsu departamenta pamatvērtības un katram mūsu darbiniekam liek vadīt ikdienas pienākumus, lai mūsu kopiena varētu būt droša un aizsargāta. visu diennakti. ”

Šajā ierakstā tiks atspoguļota LSGD ikdiena ar ekrānšāviņiem, lai detalizētak varētu vērot mūsu aktivitāti.

 

CarD
Lietotājs+
579 atbildes forumā
Online: 20d 9h 18m
Redzēts Vakar, 14:50
Pievienots, 2021. gada 15. janvārī, 21:35
5
post

Šitā tēma tad beigās ir glābšanas dienests vai fire department?
Nesaprotu neko

Vienkārši ņemat šo logo un pēc vina visu taisat

Pēdējo reizi rediģēja CarD, 2021. gada 15. janvārī, 21:49.

marats
VIP
420 atbildes forumā
Online: 51d 3h 40m
Redzēts 28. aprīlī, 11:59
Pievienots, 2021. gada 15. janvārī, 22:08
0
post

 

Image

"Kalpošana ar drosmi, godprātību un lepnumu"

I - MOTO

 

Los Santos Glābšanas Dienests nodrošina neatliekamās medicīniskās palīdzības un glābšanas darbu sniegšanu Los Santos pilsētā. Moto ''Kalpot ar drosmi, integritāti un lepnumu'' paskaidro kādam ir jābūt un kā ir jākalpo katram glābējam.

 

II - LŪZUMS

Ja paramediķiem ierodoties notikuma vietā, tiek konstatēts rokas vai kājas lūzums, šī ķermeņa daļa ir jaievieto speciālā, mazā, plastmasa konteinerī un janostiprina. Ja šis lūzums ir kājas lūzums, pacientam būs nepieciešami ratiņkrēsli, kuri atrodas salikti ambulancē.

 

 

III - BEZSAMAŅA

 

Galvas smadzeņu trauma, ko izraisa tieša vai netieša spēka iedarbība uz galvaskausu. Smadzeņu satricinājuma gadījumā nav novērojamas makroskopiskas pārmaiņas smadzenēs, bet ir traucēta to funkcija. Var būt sīki punktveida asinsizplūdumi, neliela smadzeņu tūska, pārejoši veģetatīvās nervu sistēmas un smadzeņu asinsvadu inervācijas traucējumi. Simptomi: samaņas zaudēšana vieglākos gadījumos uz dažām min., smagākos - pat līdz dažām dienām; slikta dūša, vemšana, reizēm spranda stīvums, galvassāpes, reibonis. Pēc samaņas atgūšanas nereti parādās atmiņas traucējumi, parasti cilvēks neatceras to, kas bijis tieši pirms traumas, neorientējas laikā un telpā. Pulss lēns, spraigs, elpošana virspusēja, acu zīlītes paplašinātas.

Ārstēšana. Pilnīgs miers - jāievēro gultas režīms, kura ilgumu nosaka ārsts atkarībā no satricinājuma smaguma. Lieto nomierinošus un pretsāpju līdzekļus. Ja ir ilgstošas galvassāpes, līdzsvara un asinsrites traucējumi, izmanto arī veģetatīvās nervu sistēmas gangliju blokādi u.c. speciālas ārstēšanas metodes. Ja slimnieks pietiekami ilgi ievēro pilnīga miera režīmu, nervu sistēmas darbības traucējumi pēc smadzeņu satricinājuma ātri izzūd.

 

IV - BRŪCE

asiņojoša brūce jānospiež ar dezinficējošu vati vai ar dezifinicējošu līdzekli aplietu marli.Tas apturēs asiņošanu. Ja brūce maza, tad asinsreces faktori savu darbu paveiks ātri un asiņošana pēc dažām minūtēm rimsies. Ja brūce lielāka, pārsējs jātur ilgāk, pat 15 minūtes;

asinsvadiem sašaurināties palīdzēs un asiņošanu, tūsku un apsārtumu mazinās arī aukstas kompreses.

ja ļoti sāp, var lietot pretsāpju līdzekļus. Šo punktu saskaņot ar pašu pacientu.

brūce obligāti jāiztīra. Der atcerēties, ka pat visniecīgākā no skrambām nav sterila. Mikroorganismi brūcē viegli nonāk caur bojāto ādu, un, ja ievainojumu neapkopj, var sākties infekcijas process;

lai brūci pilnīgi noteikti iztīrītu, vēlams izmantot sterilos dezinfikatorus. Ar tā palīdzību var izskalot sīkus svešķermeņus. Tas nav kodīgs, nekairina apkārtējos un bojātos audus, piemērots bērnu brūču apkopšanai;

lai novērstu varbūtību, ka brūcē iekļūs infekcija, pēc apstrādes brūce jāpārklāj ar tīru pārsēju;

V - Asiņošana

uzvelc rokās vienreiz lietojamos gumijas cimdus.

atbrīvo asiņojošo vietu no apģērba. Ar šķērēm (No medicīnas somas) pārgriez apģērbu. Tas neprasa neviena atļauju.

aizspied brūci ar pirkstu, plaukstu vai dūri, izmanto marles kompresi.

noguldi cietušo guļus ar asiņojošo vietu uz augšu;

pārliecinies, ka asiņošana ir apturēta;

ja asiņošana turpinās, piespied brūci stiprāk, ja iespējams, uzliekot vēl marles salveti vai drēbes gabalu pa virsu esošajam materiālam;

Dezinficē brūci un tās apkārtni.

Aptin šo vietu ar marli.

 

 

 

 

VI - Preperāti

Adrenalīns:  Adrenalīns paātrina sirdsdarbību, sašaurina asinsvadus un rada citas izmaiņas orgānu darbībā, lai nodrošinātu organisma funkcionēšanu stresa apstākļos. Adrenalīns paaugstina glikozes līmeni asinīs , veicina  tauku noārdīšanos līdz glicerīnam un taukskābēm lai iegūtu papildu enerģiju organisma vajadzībām.

Sintētisko adrenalīnu izmanto kā ārstniecības līdzekli.

 

Morfīns: Galvenais tā darbībā ir spēja radīt pretsāpju efektu. Pretsāpju efekts tiek saistīts ar iedarbību uz opiātu receptoriem galvas smadzenēs. Normāli ikviena cilvēka organismā veidojas vielas — neiropeptīdi, kas mazina sāpju sajūtu. Ilgstoši lietojot morfīnu, šīs dabīgās organisma vielas veidojas mazāk. Ar to izskaidro medikamentozo atkarību un abstinences parādības, ja morfīnu pārtrauc lietot.

 

Fentanils: Fentanils ir opīds, izmantots kā pretsāpju zāles un kopā ar citām zālēm — anestētiķis. Tas iedarbojas ļoti ātri un tā iedarbība neilgst ilgāk par vienu vai divām stundām. Medicīniski fentanils tiek ievadīts injekciozi, pielietots plākstera veidā vai izsmidzināmā veidā.

 

 

 

 

  VII - MEDICĪNAS RAKSTUROJUMS

Nervoza elpošana: Hiperventilācijas sindroms ir emocionāls traucējums, kura gadījumā cilvēks ieelpo vairāk gaisa nekā viņam nepieciešams. Tas izpaužas kā pēkšņa, ātra, dziļa elpošana, kuru nomaina gaisa trūkuma sajūta un spiediena, sasprindzinājuma sajūta krūtīs, kuru pacienti raksturo ar vārdiem «grūti elpot». Parasti pievienojas vēl dažādas nepatīkamas sajūtas un sāpes krūšukurvī un vēderā.

 

Asistolija: Asistolija ir nosaukums medicīnā, ko lieto stāvoklim bez sirds elektriskās aktivitātes , ko elektrokardiografiski reģistrē taisnā līnijā un kas ir viens no cilvēka nāves pasludināšanas nosacījumiem. Asistolijai cilvēkam ir nepieciešamas atdzivināšanas procedūras, lai mēģinātu uzturēt asins plūsmu caur smadzenēm un noteikt sirds elektrisko aktivitāti

 

Trahikardija: Rodas, ja mainīta sirds kontrakciju ierosinātāju impulsu rašanās vai traucēta to vadīšana. Tam pamatā var būt nervu sistēmas darbības traucējumi, it īpaši pastiprināta nervu sistēmas ierosināmība, kā arī sirds muskulatūras slimības. Jauniem cilvēkiem sirds ritma traucējumus parasti rada sirdskaite, reimokardīts vai nereimatisks miokardīts. Vecākiem cilvēkiem sirds ritma traucējumus visbiežāk izraisa sirds išēmiskā slimība un kardioskleroze. Sirds ritma traucējumus rada arī difūzais toksiskais kākslis, kā arī uzpirkstītes u.c sirds glikozīdu lielas devas. Pilnīgi veseliem jauniešiem un pusaudžiem var būt t.s. elpošanas aritmija, kam raksturīga neliela sirdsdarbības paātrināšanās ieelpā un palēnināšanās izelpā. Elpošanas aritmija saistīta galvenokārt ar ritmiskām klejotājnerva aktivitātes pārmaiņām elpošanas laikā. Tā biežāk ir cilvēkiem ar pastiprinātu veģetatīvās nervu sistēmas ierosināmību. Elpošanas aritmija nerada nekādus sirds funkciju traucējumus, tāpēc tā nav jāārstē.

 

 

VIII - INTUBĀCIJA

 

Speciālas caurules ievadīšana balsenē vai elpvadā (trahejā), retāk bronhos, lai slimniekam atvieglinātu elpošanu vai izdarītu elpināšanu.

 

IX - Defibrilators

bLank
Lojālais lietotājs
Bijušais administrators
banknote
579 atbildes forumā
Online: 115d 9h 50m
Redzēts 4. aprīlī, 11:11
Pievienots, 2021. gada 15. janvārī, 22:10
1
post

tak ej nosprāgsti cracked 

marats
VIP
420 atbildes forumā
Online: 51d 3h 40m
Redzēts 28. aprīlī, 11:59
Pievienots, 2021. gada 16. janvārī, 20:49
0
post

pagarinatajs
Nejaušs incidents
lietotajs++:)
edu sudus
285 atbildes forumā
Online: 16d 0h 17m
Redzēts 31. martā, 22:10
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2021. gada 17. janvārī, 15:41
0
post

II - LŪZUMS

Ja paramediķiem ierodoties notikuma vietā, tiek konstatēts rokas vai kājas lūzums, šī ķermeņa daļa ir jaievieto speciālā, mazā, plastmasa konteinerī un janostiprina. Ja šis lūzums ir kājas lūzums, pacientam būs nepieciešami ratiņkrēsli, kuri atrodas salikti ambulancē.

nav tik vienkarsi ser. luzumi iedalas simple fractures un compound fractures un ja ir compound fracture, tad pirma nepieciesamiba ir dressot lai noverstu infekcijas rasanos. un traction splint izmanto femur fracturiem nevis visai kajai. rokas, pedu un potisu luzumiem parasti izmanto vacuum splintu.

 

"Trahikardija: Rodas, ja mainīta sirds kontrakciju ierosinātāju impulsu rašanās vai traucēta to vadīšana. Tam pamatā var būt nervu sistēmas darbības traucējumi, it īpaši pastiprināta nervu sistēmas ierosināmība, kā arī sirds muskulatūras slimības. Jauniem cilvēkiem sirds ritma traucējumus parasti rada sirdskaite, reimokardīts vai nereimatisks miokardīts. Vecākiem cilvēkiem sirds ritma traucējumus visbiežāk izraisa sirds išēmiskā slimība un kardioskleroze. Sirds ritma traucējumus rada arī difūzais toksiskais kākslis, kā arī uzpirkstītes u.c sirds glikozīdu lielas devas. Pilnīgi veseliem jauniešiem un pusaudžiem var būt t.s. elpošanas aritmija, kam raksturīga neliela sirdsdarbības paātrināšanās ieelpā un palēnināšanās izelpā. Elpošanas aritmija saistīta galvenokārt ar ritmiskām klejotājnerva aktivitātes pārmaiņām elpošanas laikā. Tā biežāk ir cilvēkiem ar pastiprinātu veģetatīvās nervu sistēmas ierosināmību. Elpošanas aritmija nerada nekādus sirds funkciju traucējumus, tāpēc tā nav jāārstē."

seit ari nav tik vienkarsi, jo pirmam kartam tahikardija nevis trahikardija. si ir diez gan sarezgita lieta jo tahikardija pirmam kartam iedalas ventricular tachycardia, ventricular pulseless tachycardia un sinus tachycardia. bez tahikardijas draudzin ir ari ventricular fibrillation kam raksturigs chaotic ritms.

VIII - INTUBĀCIJA

 

Speciālas caurules ievadīšana balsenē vai elpvadā (trahejā), retāk bronhos, lai slimniekam atvieglinātu elpošanu vai izdarītu elpināšanu.

intubation ne vienmer ir iespejams, vajadzeja pielikt ari klat needle cricothyriodotomy.

Adrenalīns:  Adrenalīns paātrina sirdsdarbību, sašaurina asinsvadus un rada citas izmaiņas orgānu darbībā, lai nodrošinātu organisma funkcionēšanu stresa apstākļos. Adrenalīns paaugstina glikozes līmeni asinīs , veicina  tauku noārdīšanos līdz glicerīnam un taukskābēm lai iegūtu papildu enerģiju organisma vajadzībām.

ja lieto so, tad parasti ari vajag amiodarone.

 

si ir policija, glabsanas dienests vai ugunsdzesibas departaments?

 

marats
VIP
420 atbildes forumā
Online: 51d 3h 40m
Redzēts 28. aprīlī, 11:59
Pievienots, 2021. gada 17. janvārī, 15:59
1
post

Policija

marats
VIP
420 atbildes forumā
Online: 51d 3h 40m
Redzēts 28. aprīlī, 11:59
Pievienots, 2021. gada 18. janvārī, 11:50
1
post

marats
VIP
420 atbildes forumā
Online: 51d 3h 40m
Redzēts 28. aprīlī, 11:59
Pievienots, 2021. gada 18. janvārī, 11:51
0
post

Lietotāji skatās šo tēmu: 0